9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Thursday, August 19, 2010

::Berita Terkini Lagi Sensasi : Salleh Gregor Samsa::

Isu terkini laman sesawang -----> ~Salleh Gregor Samsa~
Ever heard this name? erk~ ak xpnh la pulakkk.. sape ek ek.. jgn kate artis.. menteri.. org2 di kalangan raja pn mukan nih.. kn kn.. so..siapakah dia? anak siapakah dia? keturunan apakah dia? pagi ni aku ada dapat email dari member pasal isu nih. dalam email tuh adala attach skali dengan image di bawah ni.. bila aku preview.. bace.. n teliti each of words in there... MasyaAllah....ini macam orang pun ada ka??haih~ dunia oh dunia.. macam2 benda lah sekarang ni... dengan masalah persekitaran yang berleluasa dek masalah pembuangan bayi.. dekat laman sesawang pun xkurang jugak panas isu2 nya... belum pun habih orang duk memperkatakan pasal si Azita yang hina Johor keluar plak isu baru. sebelum2 ni pun banyakla isu2 macam nih.. cuma dah ditelan waktu je.. (yelaaa mulut org kan.. duk pot pet pot pet lama2 dah penat diam laaaa)... so skrg ni orang duk bising pasal benda nih. aku pun rasa yang paling lambat tahu sebab aku pun baru tahu hoho... bila aku google dah ramai dah duk story mory pasal mamat Gregor nih. (aku nih mmg slalu lambat lorh dgn isu semasa isk)..



Klik pada image untuk view yang lebih jelas lagi nyata

Sepandangan aku... dia pun melayu kot.. n Islam macam kita.. ini andaian aku berpandukan nama dia tuh la.. kalau dah nampak nama 'salleh' tu sah2 lah Islam kn kn.. bangsa? boleh jadi melayu.. boleh jadi keturunan Arab.. boleh jadi keturunan Pakistan.. suku2 bangladesh pun boleh jadi what...kn kn.. tapi cuba tengok pada post comment dia tu. Islam ke tu?? Seorang Islam patut ke post sebegitu rupa? Nau'zubillah... yang sadisnya, kawan2 dia pun seolah2 mengiya2kan komen2 dia tuh. kira sekepala jugak laaa... kalau dah subahat sekali.. kira sama2 dah terpesong lah tu kn kn...

macam mana nak di hitung ek kalau orang yang beragama Islam yang indah lagi suci tanpa was2 ni... tapi dia post komen macam tuh? dosa memang sah2 la dosa kn.. tp.. murtad ke dia? tak berani plak aku nak komen dengan lebih lanjut mengenai ni... so, seharusnya... perkara2 macam ni kita patut usulkan kepada yang layak... sebagai contoh seorang ustaz.. Ulama' ke.. suruh dia ulas... bukan ape.. untuk kita2 ni jadikan pengajaran... n moga2 tiada yang terikut atau termakan dengan komen2 yang dia post tu. bahaye wooo.. lemah2 iman... mustahil orang xboleh termakan dengan statement2 dia tu... so berhati2 lah ye kwn2...

Hurm lepas ni ada jugak ke insan2 yang nak open fesbuk group for this guy? 'blacklist Salleh Gregor Samsu'... heheh... biaselah kan.. pantang ada isu2 hangat kat fesbuk confirm akan ade yang start bukak account... pastu ramai la yang datang duk LIKE and komen..... dalam pada si insan yang memang berdosa yang menjadi mangsa pembukaan akaun tersebut, secara tak langsung... insan2 yang turut sama komen di situ pun turut membuat dosa... ape taknye... sebagai contoh kes Azita yang aku sebut tadi nih, tengok je la page tuh and komen2 yang ada di dalam nya... manusia2 yang beragama Islam, majoritynye melayu seperti kita heboh duk kutuk sesama manusia...sesame Islam... kot ye pun marah... xperlu lah keluarkan kata2 yang tidak patut... dah tentu budak Azita tu dah mintak maaf... tapi mereka2 tu masih tidak berpuas hati and keep on comment word2 yang tidak sepatutnya... bukankah dosa itu dah berbalik pada mereka?? Nau'zubillah.... So... akan adakah group/page fesbuk untuk sedare Gregor nih? (name ala2 Mat saleh gitu)... same2 kita nantikan hihi... (henti2kan lah...)

Sebaiknya, kita usulkan perkara terlampau ni kepada yang pakar lagi Arif... dari kita yang jahil nih bukak account and komen2 xtentu pasal, menambah dosa je kan? lebih2 lagi bulan2 pose nih... hindarkanlah.... sebaiknya kuasa dua, marilah kita same2 muhasabah diri... mintak Allah hindari kita dari gejala2 seperti di atas... tetapkan Iman kita... teguhkan Iman kita... n yakin bahawa kita sedang berada di Landasan yang tepat lagi benar... tiada yang benar selain yang sebenar2 nya.. (ok da setart merepek kerepek)...

Islam is the way of Life... dan tiada tuhan yang layak disembah melainkan Allah SWT.....

ALLAHUAKBAR!! ALLAHUAKBAR!! ALLAHUAKBAR!!



*Renung2kan dan selamat berpuasa...;)



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers