9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Tuesday, August 24, 2010

Maher Zain

Semasa di office selalu aku dengar En. Ahmad mainkan English Song nyanyian penyanyi yang sama. sedap suara dia. teringin bertanya siapakah gerangan yang menyanyikan lagu itu tetapi lidah kelu tidak boleh berkata-kata hehe. Lately ni tiba-tiba dengar pulak dari corong speaker Kak Nani nyanyian dari suara yang sama. ah lunaknya suara dia.. jatuh hati pun ada huuu... sekali lagi, malu bertanya... jadi aku pun sesat jalan... erk~

sampailah ke hari ini ketika aku sedang melayari facebook ternampak satu video yang di share oleh seorang kawan. video tu berbackgroundkan lagu dari penyanyi yang sama!!! omg..! lantas aku terus ke pemilik asal video berkenaan mana tahu dapat tahu nama penyanyi bolehlah aku download lagu2 dia huhu. Haaa tu dia!!! hamikkkkk ubattttt.... sekali adala nama dia people duk comment dekat dalam tu.

MAHER ZAIN....

sedap kan nama tu? huhu. orangnya pun boleh tahan...hurm.. tapi perkara pertama yang aku suka pada dia adalah suara dia yang besh tuh. lagu2 nasyid yang dia bawa semua best. aku dah download dah pun huhu. so besok dekat office boleh lah aku lawan speaker En Ahmad dan Kak Nani..;P


Hurm aku tak pasti dia berasal dari mana. cuba jugak cari biografi dia tapi tak berapa faham sebab banyak sangat nak baca so aku tak dapat tangkap point2 yang penting tuh hihi. so sapa2 yang kenal dia bolehlah bgtau sikit biografi beliau. dia ni memang penyanyi nasyid ke? dari mana ek ek.

apa yang pasti lagu dia.. suara dia memang best. so memang sesuai lah dengar waktu2 bulan Ramadhan ni kan hehe... so siapa2 yang nak juga download bolehlah search di google huhuhu....


Klik di sini untuk salah satu lagu dari Album 'Thank You Allah' yang bertajuk 'InsyaAllah'

Happy searching, downloading and listening!!! =)


** cuba menggunakan bahasa melayu dengan baik tapi macam hampeh jek...erk~




3 comments:

putribongsu said...

tlg emelkan lagu hitz dia...nak dgr jugak. hehe...TQ

lumut said...

kacak kan?
hakhak

MAIZATUL AKMA said...

putribongsu: esok igtkn sy ok..=)

lumut: hihi muleh laa.. tp kacak lg boypren sy... hahaha..;P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers