9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Tuesday, March 22, 2011

Masa untuk bertukar!

Sebelum ni My selalu mengadu sakit kepala. Sakit kepala yang My rasa ni memang tak boleh belah. Sampai My ke hospital la mintak check, scan bagai. Tapi doctor encem cakap nothing serious.. no cancer.. no tumor at all… Tapi.. sakit kepala My memang tak hilang sampai la ni…


Tapi, My notice.. My ni kan rabun jauh..(sejak tingkatan 5) Tapi memang tak suka pakai speck. Contact lens? Jarang-jarang. My akan pakai speck cuma ketika driving, tengok movie ataupun tengah mengadap presentation kat opis. Kalau tade reason memang tersimpan je lah speck tu.

Nak dipendekkan cerita, last Sunday masa tengah jalan-jalan dengan si pengarang jantung pisang, kami singgah ke kedai spectacles.  Dah lama tak cek tahap kerabunan maka My mintak lah tolong orang kedai tu tolong cek kan. foc je pun kan… heheh. Hasilnya??? Whooooo… power dah increase hoke!!!

Kalau sebelum ni mata kiri 1.50 mata kanan 1.25 tapi la ni mata kiri dah naik 2.25 campur sekali 0.25 untuk silau dan mata kanan 1.75 dengan silau 0.50…. Agak banyak gak naik. Patutlah sekarang ni kalau nak tengok apa-apa memang sangat-sangat tak nampak. Habis kecit dah mata ni My kecutkan….

Itulah akibatnyanya sebab tanak pakai speck. Sebab tak mahu kelihatan seperti lebih tua dari usia maka My memang tak suka nak pakai. Sebab tak selesa ada benda dekat atas hidung ni makanya My putuskan untuk simpan je speck buat pekasam… owhhh menyesalll…~

So, My ingat nak ke kedai speck, dan cari design baru yang menambat jiwa kalbu. Sebab speck lama yang dah berusia lebih setahun dah tak lagi menjadikan My menawan makanya harus bertukar! Tapi design mana yang sesuai dengan muka mata My? Dengan bentuk muka My??? Hurm… harus ke kedai hari ini juga!!-.-‘
macam ni oke x?
ke mcm ni? hurm..





yang ni???
ini???
erk. takkan yang ini kottttt..-.-'
kredit : google

6 comments:

YanaMIB said...

woo sy pn harap jgn rabun b4 kawen..haha..klu pas kawen mata ni nk buat hal xkesah la..ngee~ boleh gitu? =P

Ujang9897 said...

cuba tak pakai..=)

mynameismy said...

@YanaMIB

haha. xpe klu nk bersanding leh pakai lens...;P

mynameismy said...

@ujang9897

cuba tak pakai? xnmpk lorhhh

d_LA said...

smla kita..dla pun rabun tp jrg pakai spek..pakai time drive, tgk tv and time nak skodeng..hehe..tp mmg salu sgt saket pale..nak2 kalau ade rabun silau mmg mudah sakit pale taw

mynameismy said...

@d_LA

adoii tu la tuh. lame giler da sakit pale ni.isk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers