9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Monday, June 6, 2011

hujung minggu | penat tapi puas!

Sinopsis Hujung Minggu:

Jumaat(3/6)
My bercuti replacement sempena Befday bapak angkat My iaitu Yang dipertuan Agong..;D Tetapi tidak menghabiskan cuti dengan perkara yang sia-sia sebaliknya menyertai rakan-rakan office bagi perlawanan Futsal wanita di UiTM Shah Alam sempena company punya yearly activity, Sports Carnival. Alhamdulillah.. merangkul tempat pertama untuk acara ini walaupun My banyak duduk luar padang membantu urusetia mencatat kutipan mata pemain-pemain..;D So, My hanya masuk padang untuk beberapa game terakhir.. lalalalala~ panas siottt... sunburn dibuatnya! isk

Petangnya, My balik lewat sebab pergi menyokong kawan-kawan lain dalam acara bola tampar. Yang syioknya tengok CEO company pun join sama! cayalah!!! Dekat pukul 6 baru My gerak balik. hamikauuuuuu jammed nak mammpppp.... -.-'

Sabtu(4/6)
Sports Carnival ni berlangsung 2 hari. Ikutkan Harini My memang tak mahu datang sebabnya family My nak datang dari Johor. Tapi disebabkan ada rakan sekerja yang ajak join Netball di saat-saat akhir so, My pun join sama. Dahlah tak pernah pergi training netball.. last main time skolah kot. hentam sajalahhhhh... Tak menang pun hahaha... tapi masih berbakat untuk bermain. cuma perlu diasah sikit lagi..;D
Lepas lunch, pergi support team football jap.. pehtu segera pulang ke Kepong bagi menanti kehadiran mak, abah, akak, adik anak buah semuanya... Ikutkan malamnya ada Grand Dinner tapi My tak dapatlah nak attend sebabnya mengutamakan family yang datang dari jauh hehe. Esoknya Ahad ada kenduri di Klang so family berkampung di rumah My..;)
bile la turn kami..-.-'
My sampai sebelum pukul 1pm.. Tengok-tengok enchek tunang ada lagi kat rumah belum pergi wedding. Call dia tanya masih nak My teman pergi atau tidak.. then dia kata nak... Walaupun penat My gagahkan gak diri mandi-mandi n bersiap teman dia pergi kenduri kawen kawan skolah rendah dia.. kat area taman perumahan jugak..;) 

Family My sampai dalam dekat pukul 5pm kot. Dengan rumah yang takde makanan apa-apa selain biskut kering lalu My keluar mencari goreng pisang, kopok lekor untuk mereka mengalas perut sebelum petangnya My keluar cari lauk pauk untuk makan malam hehe..

Malam tu lepas makan, My bawa diorang pergi I-City Shah Alam! Dahlah badan penat hoke.. dari pagi dah drive ke Shah Alam untuk netball.. pulang balik ke KL pehtu malam pegi lagi ke Shah Alam.. demmmm... tapi demi kuarga yang terchenta My gagahkan diri bawa mereka ke sana.. giler sesak kauuuu!!! maklumlah dah glemer so ramailah orang datang dok serbu kan.. My pernah pergi sekali je masa study UiTM dulu. Masa tu tempat ni tak glemer lagi.. lampu-lampu pun belum banyak. Parking pun tak penuh. Sekarang??? Sampai federal highway jammed sebab orang nak ke I-City oiiiii... Nak pergi janganlah pergi malam minggu.. memang sesak tak hengattt!!! 

Ahad(5/6)
Bangun pagi badan sakit-sakit.. dari hujung rambut sampai hujung jari kaki. Lagi-lagi tang pinggang n hujung jari-jari kaki (sebab pakai kasut!). Ni gara-gara tak cukup training pehtu turun padang dok main futsal, netball.. hamikauuu.. sakit seluruh badan den...-.-' Dahlah nak ke kenduri harini. adoiiii larat ke nak drive ke Klang nih kang isk. Niat hati nak masakkan untuk bekpes tapi giler tak larat lalu keluar mencari nasi lemak, mee, roti canai segala... burpppp kekenyangan mereka...;D

Around 10pagi kami bertolak ke Klang. Kitorang nak pergi rumah mak n pak sedara (adik abah). Anak pertama mereka melangsungkan perkahwinan. bukan sepasang tapi dua pasang pengantin adik badik so haruslah datang raikan mereka kan. Plak tu sedara mara mesti ramai yang bertandang so masa ni lah dapat jumpa mereka-mereka tuh..;)

Dekat pukul 4pm, Mak abah semua dah pakat nak gerak balik. yelaa perjalanan jauh lagi kan (segamat).. So, My berpisah dengan diorang kat situ isk.. salam-salam dengan kesemuanya sebelum mereka berlalu meninggalkan My....T_T.... So, balik ke KL My drive sorang-sorang.. puas sudah ditahan airmata.. akhirnya ia keluar jugak... uwwwaaaaaa!!!! sedihnya balik sorang-sorang. kat rumah pun sunyi balik dah takde suara-suara mereka yang masih rindu!!!T_T....

My sampai rumah pukul 5pm. Tengok status akak diorang balik singgah Putrajaya.. tak cukup dengan itu pergi plak rumah abang sepupu, dia belanja diorang makan sate kajang! demmmmm!!! *jeles

My? masuk rumah sunyi je... kemas-kemas rumah yang bersepah tinggalan kaum family... isk.. nampak plak towel mak yang tertinggal.. uwwaaaaa... rinduuuuuu!!!! lepas mengemas My tidur kejap.. dapatlah sejam sebelum bangun mandi, maghrib n makan...! 


**ok fine! aku dah semakin gemok!!! ramai sedare mare tegor! demmm.. pehtu semua dok tanya.. turn hang bile? bile? bile?? (kawen) arghhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!

*********************************************

Bangun pagi ni badan masih terasa letih.. sengal-sengal jangan cakaplah. Puas dah sapu yoko-yoko..-.-' Namun ku gagahkan juga ke office untuk bekerja..! Begitulah kisah My di hujung minggu sebab tu takde masa nak berbelog apetah lagi blogwalking... 

Walaupun penat... tapi My seronok berbaloi-baloi!!!!!!!!0_o

Hujung minggu y'ols bagaimana?;)


** jap lagi nak pergi collect hadiah menang peraduan ABP Berita Harian haritu! dapat set hamper simplycity je...hehe..

4 comments:

mas saari said...

wah!! padat sungguh...
tapi berbaloi kan dapat gembirakan hati keluarga!

cantekk said...

penoh nye ektibiti....

apsal mcm da tembam ekk ;-D

eyjalukman said...

dah lama tk bersenam . hahaha

Legendarian said...

bestnya main netball....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers