9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Friday, June 17, 2011

Kalau buat kerja tu jangan merungut boleh tak??

Hello.. selamat petang y’ols… fuuhhhh…

Izinkan My berehat dan berblogging sebentar…-.-‘ Really exhausted! Ada Hi-Tea Event next week (Friday).. So, My kena assist mana yang patut. Looking for consultant who provides canopy, PA System and so on… Dah nama pun keje Marketing kot haruslah tak menang tangan buat semua ni kan..

Kerja lama (Survey) pun terbengkalai lagi nih..-.-’

Ingatkan kena assist sikit-sikit je sebab ni project dept. lain.. sekali macam-macam kena buat daaa.. macam department sendiri punya event dah nih hehe.. Terkejar-kejar My buat itu buat ini sebabnya next week Selasa-Khamis I’ll not be around. Ada training di Pullman, Putrajaya. So, mana boleh settle kita settle awal-awal.. !
Macam ni lah bekerja kan… Kadang-kadang rasa stress jugak tapi apa boleh buat. Mana-mana kita bekerja pun pasti ada tekanan. Dapat kerja berat sikit mula la merungut.. pastu kepala ni berdenyut-denyut je selagi tak settle selagi tu muka berkerut.. grrr… But kira okaylah My dapat peluang bekerja kat sini. Takdelah pressure sangat.. tekanan bila nak menyiapkan sesuatu kerja tu memang ada tapi InsyaAllah kalau kita lakukan dengan tenang dan ikhlas pasti berjalan dengan lancar…

So, jangan merungut! Dah memang ni keje kita so buat je oke! Buat kerja kena ikhlas.. hasil kerja ni lah jadi titik peluh, gaji kita tiap-tiap bulan…

Kalau stress… cool down.. tenangkan fikiran.. selawat banyak-banyak.. yakin pada diri dan cakap kat diri ‘you can do it!’…

Macam ni barulah berkat gaji kau tiap-tiap bulannnn…. Hehe

Ok bai

3 comments:

KAMIHIDUP said...

kalau tertekan, bukak blog kejap, boleh hilang tekanan kerja, heee. :)

nazirulhazwan~ said...

sobab tu la pilih kerja yang kite minat:) bukan sebab terpaksa nak buat, den enjoy ngan kerja den.hehe

mas saari said...

takpe my, buat slow2!
yang penting keje setel kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers