9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Monday, June 27, 2011

KEKANGAN WAKTU MEMBATASKAN...

Assalamualaikum readers!

Exhausted! Tak puas berhujung minggu dah pun kena naik kerja balik. Opss… jangan mengeluh! Senyum.. ikhlas… ;) Bila hari Isnin ni mood bekerja kita baik makanya hari-hari esok would be fine also.. ;)

Mana tak puasnya, Hari Jumaat balik kerja je dah pukul 8 lebih… seperti yang diberitahu company My ada buat Majlis Kesyukuran & Hi-Tea. Jadinya My bertanggungjawab membantu mana yang patut. So, stay la sana sampai majlis habis. Majlis?? Oklah.. berjalan dengan agak baik walaupun My agak kecewa bila PA System & Karaoke tidak berfungsi dengan baik bila mana Majlis berlangsung. Base lari la.. mike problem la.. nak main lagu pun sumbang je bunyi sound system tu. Panggil tuan punya PA yang empunya ni pun dia tak dapat nak buat apa. Dia kata masalah speaker tapi tak sempat lah kan dia nak ke Ampang ambil speaker baru.

Sudahnya, Majlis berjalan macam tu je without happening music even karaoke. At least kalau ada music, karaoke guest pun terhibur lah sikit kan.. -.-’.. Hurm, itu je lah yang My agak terkilan sikit. The rest macam foods.. terbaik! Lagi-lagi dengan adanya durian.. memang guest semua tuju kat durian je la hehe. Makanan kitorang Cuma buahan-buahan tempatan like durian, manggis, dukong, dan rambutan. Pastu ada dua jenis kuih, rojak dan cendol beserta the tarik dan Nescafe! Simple je kan? Yela, baru la hi-tea namanya hehe. Tapi oklah buat menu macam ni tak lah membazir sangat pun. Mana tak habis still boleh tapau bawa balik.

Fuhhh.. abis je majlis lega je rasa. Penat memang penat.. tapi dah itu tanggungjawab kan so harus laksanakan dengan sempurna walaupun ada sesetengah perkara tu tak menjadi. Biasalah, kita merancang Allah menentukan.. ;) Then, malam jumaat tu My tak buat apa pun, mandi-mandi then online saje. Tidur agak awal juga sebab badan dah flat kepenatan..

Pagi Sabtu terpaksa bangun awal sebab nak pergi ke Celcom Centre & Digi Centre seperti yang My ceritakan dalam ENTRY INI. Sampai ke malam dah pergi kenduri, pertama segala baru balik rumah. Malam tu jugak My ke rumah pakcik di Cheras sebab mak abah datang sini. Ahad? Duduk di rumah pakcik je. Sempat jugak lelap beberapa jam lepas pukul 10am tu. Petang around 5 gerak balik rumah… Malam tadi? Lepas mandi, basuh baju, lipat baju and online ada member call ajak lepak. Lepak minum dengan kawan sama belajar (UiTM) yang tinggal berhampiran.. Agak dah lewat jugak lah sampai rumah pun dah 12.30am. Tidur pukul 2am…. Bangun pagi tadi pukul 6am…T_T…

Tu yang tak puas tuh… grrr…Petang ni pulak lepas kerja ada department meeting… adoiyaiii… sabo je la hehe… Macam ni lah dah bekerja kan. Ada komitmen, ada tanggungjawab… So, tunaikan sahaja dengan ikhlas…;)

Oklah, ada kerja yang belum settle. Analyze survey yang dah tamat bulan lepas pun belum siap gara-gara settlekan kerja lain dulu haih~… Masa sekarang gerak pantas sangat sampai My tak menang tangan… Selalu saja rasa tak punya masa yang mencukupi to do this to do that… Nak berbelog pun dah agak jarang-jarang..T_T

Kekangan waktu membataskan My… maaf ye kawan-kawan. Harap-harapnya walaupun My jarang ada y’ols tak lupakan My yang sorang ni ye… -.-’

Selamat bekerja & belajar y’ols…  ok bai!

3 comments:

YanaMIB said...

wuii bz nya kalah ceo dah ni..huhu~ xpe kerja comes first..kim slm kt bos eh..=P

Ujang9897 said...

alasan..hahaha


dpt tiket tu lisa surihani yg bg..dia ajak.., gua kan ex bf dia..hahahaa

KAMIHIDUP said...

isnin yang hambar, semangat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers