Macam mana nak letak iklan ChurpChurp dalam blog

Oke2.. balik-balik dengan drama Nora Elena readers yang tak gemor dengan cerita tu pun dah naik jelik.. erk~ yela yela mahap….-.-’

Ok this time My nak bagi tutorial plak. Heee~ bukanlah nak menggantikan pakar-pakar pemberi tuto blog lain sekadar berkongsi je. Sekurang-kurangnya bila ada catatan peribadi ni boleh lah My refer balik kot-kot in future terbuang then nak buat balik an an an…

Oke.. oleh kerana tadi pemenang GA first My dulu nih tanya pasal ni so My nak share lah menda nih.
So, instead of bagi code terus kat Atul ada baiknya My buat entry ni sebab My pun dah ingat-ingat lupa so My refresh balik dan buat publish entry ni hehe. Oke2 tanpa melengahkan masa meh sini My tunjukkan step by step macam mana nak letak iklan churp-churp dalam blog?

Step 1:
Anda mestilah mempunyai akaun Churp Churp. Dah register boleh proceed ke step 2 oke kalau belum meh klik SINI dan register dengan kadar segera! Pat-pat My tunggu..;D

Step 2:
Oke. dah register dah? Bagus. Di blogspot anda, pergi ke Page Elements | Add Gadget | HTML/Javascript untuk masukkan iklan Churp Churp. Masukkan code di bawah:



Step 3:
Macam mana nak dapatkan url iklan anda? Pergi ke dashboard churp churp anda, kemudian anda akan lihat iklan ada social sharing kat situ kan. Kalau belum klik share this sila klik dahulu kalau dah pergi ke you are sharing this tu lepas tu copy personal link untuk kempen iklan anda




Step 4:
Oke sekarang masukkan pula url image untuk iklan anda. Bagaimana caranya? Pergi ke gambar iklan yang anda dah copy url tadi tu. Klik kanan pada gambar. Copy url gambar tersebut. Then masukkan url di dalam 

Step 5:
Done! Ikut step di atas sekiranya anda mahu masukkan iklan yang lain oke.

Notes:
Kalau anda nak buat iklan tu bergerak-gerak macam iklan kat blog My ni, just tambahkan code seperti di bawah ini:

Kalau iklan anda banyak bezakan dengan space. Kemudian code hanya letakkan di awal dan penghujung ke semua iklan anda oke.

Got it??? try yours now!! Kalau tak faham boleh tanya oke..;)


p/s: sorry code tu y'ols tak bleh copy terus dari sini kena salin satu2 sebab bila My masukkan code tu dia corrupt...-.-'

Nota kaki: sorrylah My tak pandai bagi tutor…-,-’

7 comments:

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said...

Tak dpt lah :(

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said...

Kak My, da jd da. Atul buat iklan yg bergerak. Tak ape kan ??

Thanks Kak My! Syg Kak My :)

eymahida said...

Tak dapat jugak :(

diana said...

terima kasih..
akak pun baru nak tanya benda ni..
nanti akak cuba..
kalau tak jadi akak tanya kamu ye..:)

diana said...

"Kalau iklan anda banyak bezakan dengan space. Kemudian code hanya letakkan di awal dan penghujung ke semua iklan anda"

maknanya apa??
tak paham..

cantekk said...

haha kita ada, tp tak letak pon...

ok, nak bubuh gak la ;-D hihi mekacehh

hidayatmy said...

wahhhh..dah jadik..thankiu!!! :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

Kawan-Kawan Saya! ^_^

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers