9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Tuesday, August 2, 2011

100% HOMEMADE KUIH RAYA DARI SEGAMAT!!!

Assalamualaikum…

Hye korang. Puasa? Haiii lemau semacam je tuh? Rilex laaa baru 2 hari pose kot… Cuba semangat sket semangat sket. Hehe.. errr… perut My pun dah berkeroncong ni berlagu-lagu jek. Pagi tadi dahlah tak sarapan… -.-’ tu pasal pagi ni agak lewat hapdet belog sebab biasalah asal puasa je otak ni jadi slow sikit…

Eh sebenarnya My tulih entry ni ada hajat. Memandangkan raya tak lama je lagi.. yela walaupun baru 2 hari berpuasa tapi sekarang ni masa berlalu cepat jek pejam celik pejam celik dah raya hehe… so, My berhajat la nak menjual kuih raya. eceh. Baru-baru ni kan My balik ke Segamat kan kan… Sempat juga My ke rumah makcik pegi beli kuih raya buat sample kawan-kawan di office. Ni 100% homemade korang… ofkos sedap dia ai tell yuuuuu… mabeles! tahun ni order konfem tahun depan nak lagi taw.

My jual kat orang2 kat kampung, kat opis, kawan2 serumah… But then My nak publish jugaklah kat dalam belog ni kot la ada yang berminat nak order jugak kan. So bolehlah membuat tempahan bermula sekarang.

Senarai kuih yang dijual adalah:

*ALMOND LONDON            RM23/50pcs
*MAKMUR                             RM23/50-cs
*TAT GULUNG                     RM23/50pcs
*KAPAL                                   RM22/50pcs
*CORNFLAKES                      RM21/50pcs
*PEANUT BUTTER              RM20/50pcs
SUJI                                         RM19/50pcs
DAHLIA                                  RM18/50pcs
MAZOLA                                RM18/50pcs
SIPUT                                     RM10/500g
POPIA                                     RM10/500g

*KEREPEK PEDAS                RM7/400g
*KEREPEK BAWANG           RM7/400g
KEREPEK UBI                       RM7/400g
KEREPEK PAGODA             RM7/400g
*MOST RECOMMENDED

klik pada gambar untuk gambaran lebih jelas..;)



So kepada korang-korang yang tinggal sekitar Kuala Lumpur kalau berminat nak order bolehlah bagitahu My. Semua jenis kuih di atas memang sedap tapi paling My recommend adalah almond london, tat gulung, makmur dan cornflakes. Kerepek bawang dan kerepek pedas pun oke. Semua ni homemade bukan dibuat oleh kilang oke.

Kalau berminat nak order bolehlah nanti collect kuih kat mana-mana yang senang nak jumpa k. Di kawasan KL je lah tapinya. Yang luar KL nak order kena datang collect sendiri hehe. Yela nak pos kang hancur plak kuih tu ngee~ My keje di area KL Sentral dan tinggal di Kepong. So sape-sape yang tinggal berdekatan disarankan sangat untuk membeli kuih ni hehe. Kalau berminat nak order tinggalkan saja info diruangan komen bawah ni atau sms My di 017-3033476 oke!;)

Ok bai~

5 comments:

aizamia3 said...

sedap2 belaka.. ;)

laskar pelangi said...

menarik;))

Sunah Sakura said...

wahhhhhh..da starttt daaa~

Usahawan Muda said...

jemput ke blog usahawan muda. http://biznesshoppe.blogspot.com/

mas saari said...

akak tak fikir lagi biskut raya apa nak beli tahun ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers