9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Friday, August 19, 2011

Malam 1000 bulan semakin menghampiri kita... Kalaulah abah sihat...

Maafkan My.... sebab tak putus-putus bercerita pasal abah yang masih terlantar di hospital...

Waktu tengah menaip entry ni pun airmata My masih belum berhenti mengalir... Harini My bekerja tapi fikiran My asyik memikirkan keadaan abah... T_T

Malam ni balik kerja My call akak tanya keadaan abah... Kalau pagi tadi My dapat tahu abah kena masuk darah untuk kali ke-4... Malam ni My dapat tahu rupanya dah 6pain darah telah dimasukkan ke dalam badan abah... Tak cukup dengan itu doktor masukkan 3 platlet darah.. My pun tak pasti apa benda tu.. darah putih ke? 
Ya Allah... kenapalah My tinggal jauh dengan mak n abah? Kalau tak boleh My jenguk mereka hari-hari...T_T Nasib baik My ada kakak yang tinggal dekat dengan mak. 4 hari berturut-turut ni dia lah yang ke hospital tengok abah... dia yang pergi hospital temankan mak berbuka... My tak sampai hati tengok.... My sedih...T_T

Doktor kata darah abah tak stabil... so masih tak boleh scan.. entahlah macam mana pihak hospital buat kerja pun My tak tahu... berapa lama lagi nak tahan abah kat wad? sampai bila nak masukkan darah je without any action??? Sian kat mak yang jaga abah hari-hari... Tidur di kerusi plastik... tanpa katil... tanpa tilam....

My tak sampai hati....T_T

Malam Lailatulqadar semakin hampir... Kalaulah abah sihat... pasti abahlah orang pertama yang bangun setiap pagi... solat sunat sebelum ke masjid untuk berjemaah menunaikan Subuh.... Kalaulah abah sihat... pasti abah antara orang yang berlumba untuk berjumpa malam Lailatulqadar... Kalaulah abah sihat....T_T

Abah.... sembuhlah cepat... Ya Allah... kembalikan abah kami yang sihat dan ceria....T_T

My tak cukup kuat nak hadapi semua ni.... tak.... My tak kuat....T_T

21 comments:

ana raisya said...

semoga abah awk cept smbuh
amin

..cik gugu.. said...

sabor lah.. tuhan nak uji awak tu..

gedek! said...

semoga tabah...

☀ Izzaty Hedry☀ said...

sbaq lah mai .... sdiah ja zaty bca entry ni... terasa mcm jdi kt abah sndri pulak ... tabah na ..

mas saari said...

sabar dik...setiap ujian tu ada hikmah di sebaliknya! apa pun ketentuanNya kita kena redha...

akak dulu macam nilah... mak dan abah meninggal dunia lagi beberapa hari nak raya! memang akak tak kuat jugak masa tu tapi qada qadar tu kita kena terima jugak!

banyakkan berdoa semoga abah my kembali sembuh seperti sediakala!

cik najihah said...

smoge cepat sembuh :)

nafizah md padzin said...

sabar oke..sy pernah alami mcm awk alami..uu=)

FatinFirdaus said...

banyakkan bersabar.. dugaan untuk awak.. semoga awak tabah..

cik anna said...

uh!!!sedihnye....sabar ye dear...xdpt nk bygkan kalau sy kat tmpat awk.T-T

fiq. said...

sabar my,,, same lah ngan saya hari tu jaga mak hampir 5 hari , tido kat bawah...

jangan sedih ye,doa semua lancar.

.........cP~ said...

jika seorang hamba sedang sakit mahupun mengembara, maka ditulis baginya sebagaimana dia bermukin dan sihat. HR Bukhari

maksudnya: kalau dalam hati orang yang sakit nak lakukan ibadah kalau dia tak sakit, Allah beri pahala. insyaAllah.

AliaJustea said...

sabar eyh kakak.. sekurang-kurangnya kakak masih boleh jaga dia.. ada kat depan mata akak.. alia? tahun nih dah masuk tahun ke 3 beraya tak ada abah..

Si GaJus!!! said...

my, moga abah cepat sembuh.. bykkan bersabar.... tabahkan hati...

Teratak Hami said...

Kuatkan semangat ye MY ... sentiasa berdoa yang Terbaik untuk abah.

mas saari said...

my PM alamat kat FB ye!

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

kautkan semangat my...insyallah my dan keluarga kuat menempuh saat2 getir ini...

kayrul-shah said...

semoga abah my cepat sembuh..ujian dari allah untuk menguji umatnya..sabar ye my

aizamia3 said...

moga abah my cepat sembuh.. insyaAllah..

:: cekodod :: said...

pasti ade hikmah disebaliknya
semoga abah awk cepat sembuh !

nanakimie said...

sabar yer sis...tahun lepas mak nana kurang darah jgk..brpa pain ntah masuk drh....pagi raya kitorang beraya kat hospital je..mujur doctor bg mak keluar tgahari tu..

nana doakan abah sis cepat sembuh...n cepat keluar wad..mmg sedih bila ngk mak ayah kita sakit..nana pon tak kuat..tapi kita kena tabah kan sis...doa banyak2 k

putribongsu said...

sabar ye. sedih juga...teringat gak kt bpk i. jgn putus berdoa ye. Mudah-mudahan abah cpt sembuh. amin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers