9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Tuesday, August 16, 2011

My nak balik jenguk abah di hospital....

(otopublish)

Waktu korang bace ni My mungkin dalam perjalanan pulang ke Johor. Nak melawat abah. Kalau korang baca kat ENTRY INI mungkin korang tahu yang abah My sekarang admitted di Hospital Segamat.

Bagi anak perantau macam My ni bukan senang nak balik melawat mak dengan abah... Takkan masa abah sakit ni My masih nak diam diri kat bumi KL ni? T_T

Subuh ni angah (kakak no. 2) sms My tanya balik ke tak. Sebab dia nak balik. Mak bagitahu abah kena masuk darah... buang air kecil buang air besar dah kena mak yang buat. Ya Allah.... tak pernah lagi abah sakit macam tu. Abah memang ada kencing manis... darah tinggi... tapi setahu My sakit-sakit abah... abah tak pernah terlantar... abah sentiasa makan ubat... jaga makan... apa yang perlu pantang memang abah takkan ambil. Abah tak degil... sebab abah tak suka nak memudaratkan diri sendiri... 

Sepanjang My hidup kat perantauan sejak 2005... bila abah masuk wad, My tak pernah balik. Dulu lepas abah pulang dari Mekah tunaikan Haji... dia sakit sekejap. Mungkin pertukaran cuaca... Sepanjang kat Mekah abah kata tak pernah sakit malah ubat yang perlu dia ambil tiap-tiap hari pun tak ada masalah kalau dia tak ambil... begitulah miracle nya bumi Allah, Mekah. Bila balik sini abah sakit... My yang masa tu masih belajar sekadar berdoa dan menangis mengenangkan abah.. Mak kata masa tu tak perlu balik.. abah ok... 

2 tahun lepas ke tahun lepas entah.. abah admitted di wad sebab sakit kaki tak silap. Doktor suspect gout tak silap My... Dia kadang-kadang mengadu cepat sakit kaki. Masa tu pun My tak bali jenguk abah sebab mak selalu kata... tak apa-apa tak perlu balik. Mak tak nak menyusahkan anak-anak...T_T... Jadi My sekadar bertanyakan khabar hari-hari sampailah abah discharge. Masa tu My ingat lagi, beberapa hari sahaja nak raya...

Macam kali ni lah... Bila semua umat Islam nak berhari raya.. abah tiba-tiba sakit... Kali ni tak macam biasa...T_T Jadi, perlu ke My tunggu lagi? My dah tak keruan kat sini... sampai termimpi-mimpi malam tadi... Kepala dah sarat fikir macam-macam...T_T....

My perlu pulang.... InsyaAllah...

Doakan My selamat pergi dan pulang ye.... Doakan abah My lekas sembuh....T_T

p/s: Thanks pada kawan-kawan yang mendoakan abah My di komen fesbuk mahupun komen di entry INI.

Thanks sangat-sangat...T_T

Salam...

20 comments:

YanaMIB said...

insyaAllah semua selamat..take care my~

Run Away said...

semuga abah...tak ada apa2 k..sabar dan tabah kan hati..

laskar pelangi said...

semoga semuanya dalam keadaan baik ye My~ jaga diri~~

^^nu[dd]yra^^ said...

semoga abah My cepat sembuh..take care ya...

MamaEma said...

INSYAALLAH..semuanya berada dalam keadaan baik..selamat pulang dan selamat kembali kawan

aizamia3 said...

insyaAllah.. moga abah cepat sembuh dan keluar dari hospital..

mas saari said...

akak doakan semuanya selamat!
semoga ayah my cepat sembuh... my kuatkan semangat ye!

~CiK TiNieY~ said...

Allahu yashfihi...insyaAllah,doa byk2 ye my...:)

Lulu Caldina said...

semoga semuanya selamat.. my jaga diri yer

zuwaidah said...

semoga cepat sembuh ya, my juga jaga diri semoga selamat sampai ke destinasi

cantekk said...

tabahkan hati k, insya Allah..
have a sfe jrney to segamat.
smg semuanya dilindungi Allah..

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said...

Take care Kak My. InsyaAllah semuanya okay.

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

semoge cepat sembuh yer abah my..

Farah Alyaa said...

saya doakan ayah anda segera sembuh..
take care..

Qaseh dalia adelia said...

selamat smpai ke destinasi sis

putribongsu said...

insyaallah...slmt smuanya amin...sabar jgn nangis k. u kena kuat!

kayrul-shah said...

semoga abah my cepat sembuh ye...

Papa Mifz said...

semoga abah cepat sembuh yer...amin...

Ruzanna said...

salam ziarah 1st time. semoga My selamat pergi dan pulang ye & semoga ayah My sembuh... Amin. Apa2 pun My & family perlu berdoa dan redha dgn ketentuan Allah. My kena ingat, sesungguhnya Allah beri sakit itu sebagai ujian kpd hamba & familinya. Mungkin sakit ini adalah penebus dosa bagi ayah My :) Wallahualam.

Faizal Fredley said...

semoga ayah my cepat sembuh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers