9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Wednesday, August 3, 2011

nak cerita pasal puasa...tapi belum masanya lagi...

Salam. Morning everyone. Wahhhh 3rd day Ramadhan already!! Tapi sayangnya My belum dapat menikmati Ramadhan kali ni lagi… Mungkin esok atau lusa kot baru On. Hee… jangan mare… hurm, walaupun bercuti tapi My macam korang jugak. Bukan ada makan apa pun cukuplah minum seteguk dua… Yela bulan puasa weh malu arrr nak mentekedarah macam hari biasa plak kan.

So, disebabkan My pun tak berapa nak makan badan pun lesu macam korang-korang yang berpuasa tueee…. (puasa ke?;D) … Jadinya macam biasalah kan otak time-tima puasa ni memang suka gagal berfungsi… Nak-nak sebulan plak puasa adehhh… kurang sudah pageview den. Advertlets pun dah tak berapa nak laju geraknya uwwaaa… T_T Nak berblogging pasal sahur… puasa… masih tak layak lagi yela sebab My dah beraya dulu kan… Jadinya belum rasa semangat nak bercerita… Tunggulah nanti bila My dah mula bangun sahur…. Berbuka… hamik kauuuu… hoho

Eh bulan-bulan puasa ni korang buat ape je? yang belajar tu… Tak letih ke pegi kelas? Adoiii dulu masa My study time-time pose ni alahai lemaunyeee… Giler tak sabar nak abis kelas petang tu… Kalau abis awal balik bolehlah lena sekejap sebelum pegi bazaar. Pegi bazaar macam-macam nak haih pastu terawikh tersengguk-sengguk heee. Time keje ni pun lebih kurang je… Lesu je badan… Kepala ni kalau dapat bantal pergh tak sampai sesaat dah lena dah… Nasib baik office My ni tiap kali Ramadhan balik awal. So 4.30pm dah boleh nyah dari opis ni. Tapi tengok jugaklah kalau rajin My baliklah naik train sebab biasanya kan enchek tunang yang anta dan amik keje kena plak dia balik macam biasa 5.30pm macam semalam My tak larat so stay je sampai 5.30pm tunggu dia huu…

Sekarang ni pergi bazaar macam tak bape nak selera sangat pun. Sebab tak tahu nak makan apa. Kadang-kadang tu beli air n kuih je. Nak masak tak sempat… lagipun tak tahu nak masak apa. Haih~ My ingat tahun ni puasa My takmo gelojoh macam tahun-tahun lepas. Macam-macam nak beli kat bazaar pastu membazir tak habis. Jadinya tahun ni nak beli sejenis makanan je setiap kali gi bazaar. Ye!! My boleh!!! Lagipun nak kuyuskan poyot ni…-.-’

Hurm… balik ni nak makan ape ye? heee~ Baru 8.30am kot! Hurm, puasa-puasa ni mesti orang duk tengok jam 24jam kan… menunggu waktu keje abis dan berbuka hehe…

Nota kaki: ada meeting kul 10 jap lagi!


2 comments:

mas saari said...

dah raya dulu ye...heheheheee

akak puasa kali ni ok je... takdelah letih sangat!

nuruhuda_329 said...

nice belog:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers