9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Monday, August 8, 2011

Okaylah.. boleh masuk tekak

Assalamualaikum… Selamat pagi y’ols!!

MONsterDAY sudah?? Unbelievable!! Time is running very fast kan? Walaupun hujung minggu My hanya menghabiskan masa di rumah tapi still tak cukup! Yup… I want more!! Boleh? Hehe…

Oke sebenarnya tade pape pun ni sekadar entry mukadimah pagi ini. hehe. biasalah as usual di antara yang terawal sampai office. Pukul 8.05 am dah sampai oke! giler kental tak…pastu balik dahlah selepas 5.30pm walaupun sebenarnya bulan pose ni dapat balik seawal 4.30pm…-.-’… bajet pekerja dedikasi lettewww…

Oke semalam seperti hari Sabtu TERjaga dari lena jam 1.20 pm… demmm… tak tahu lah kenapa dengan rumah My tuh asal tido jek konpem tak sedar matahari atas kepala baru bangun…-.-’… hehe padahal sengaja kan kan… jam tak kunci pun tahu2 terjaga tengahari hehe… Bangun-bangun je kemas rumah and cuci pinggan mangkuk yang semalamnya punya… heee~ Pastu mandi, solat n baru terhegeh-hegeh nak cari barang memasak…

Hajat awal nak beli kat kedai-kedai dekat rumah je. Tapi ada satu je yang bukak yang lain? hampeh tutup patut pun Ahad kottt… Ada satu kedai tu pun ayam plak tak bleh beli seketul… kena beli sekor-sekor… sape nak makan beli banyak2?-.-’

Puaslah memusing tak jumpa kedai dah… Lagipun kalau pergi ke kedai runcit bukan boleh pun nak beli seketul je ayam (nak bahagian isi je) tu. Jauh gak kitorang mencari. Nak pergi Mydin tapi bapak jammed!! Last-last pergi NSK Selayang… jauh kauuu semata-mata kerana seketul ayam…-.-’… At last dapat jugak walaupun kena beratur panjang kat kaunter+jalan jammed… Ahadlah katakan…
Sampai rumah dah pukul 5pm!! Ada masa 2 jam je lagi nak masak… Harini My yang janji nak masak sebab semalam hosmet dah masak kan. Apalagi bertungkus lumuslah My di dapur… Masak apa? Hehe… Masak bihun sup + Tempe goreng je pun…-.-’… Seperti yang sedia maklum My ni jarang masuk dapur almaklumlah duduk membujang kan hehe… So bila sesekali masuk dapur ni agak menggelabah lah jugakkk… Sambil masak sambil post kat fb. Boleh????-.-’ Wahwahhhh bila My post pasal masak masing2 dok pakat komen pekena kat My.. hampagas… tu sume akak-akak+sepupu sepapat My le tu… hampeh tul… -.-’ Tapi oke gak sebab diorang bagi tips haha
Bukan pe sebelum ni My pernah buat bihun sup sekali je… Beberapa bulan yang lalu… Dah lama kot… So bila nak buat lagi ni gelabah la kan… haishhh camne nak kawen nih…-.-’

At last, menjadi jugak… Tak payah pun guna serbuk sup tuh dah ada rasa dah.. Cuma kaler dia tak berapa nak keruh la kan but then okelahhh boleh sumbat kat tekak haha.. hosmet pun makan bertambah maknanya tadelah teruk sangat pun kan rasanya…;D tempe goreng? Haruslah licin! Nak nak kitorang ni sama-sama orang Johor memang feveret yu ols!! Tak caya? Try lah. Masa My study UiTM Shah Alam dulu kan hosmet sume dari Perak, KL so diorang tak bese makan tempe goreng. Bila My masak diorang pelik tapi bila dah rasa lepas tu siap buat sendiri kauuu… Bila balik rumah masing-masing diorang masak kat rumah family diorang pun sukaaa hehe… ce lah try pastu cicah dengan sambal kicap. Perghhh mabeles!!!!
taraaa!!!
licin kauuuuu
Hehe… ok dah habes. Nak resipi ke?? Heee tak payahlah… google je lah ye..;D kalau nak resipi sambal kicap tu habaq kat My…;)

Nota kaki: Malam tadi gi terawih… Nak balik terawih tengok selipar hilang… demmm menapak ke kereta kaki ayam… grrr nasib bek bulan pose takpe den halalkan aje. Selipar buruk pun nak curik…-.-


10 comments:

^^nu[dd]yra^^ said...

cik dd dok ngan family pon hujung minggu jer masuk dapur....pastu kan bila masak 10 kali tanya mak pas nih nak masuk aper ...hahahhah...adoi...

atiqsalleh said...

mak aii.. terus lapa.. hahhaha,, tak baik betul buat entry masak2 pagi2 nie.. grrrr

Anum said...

sedap la tue smp licin
hehehhe

YanaMIB said...

my msk mihun supp..wewiittt~ dh bley kawen ni..haha =P

Teratak Hami said...

confirm ramai masuk meminang nanti .. hehe

MamaEma said...

kan bagus sambil masak sambil beronline fb...hehehe..

tersalah sarung kot selipar my tu..

H.J said...

pekerja dedikasi tu..huhu..rajin betul

mas saari said...

oklah tu kalau dah licin...pasti sedap punya!!

asamasin said...

haha..nati aku nk try ek.. :D

kayrul-shah said...

kuatnya makan..abis licin..sambal kicap memang terbaik la..penambah selera tue

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers