9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Wednesday, August 24, 2011

PERSIAPAN RAYA 2011


Salam… It’s Wednesday korang!!! 2 days more to go lepas tu chow dari bumi KL hehe. Sekejap je kan… pejam celik pejam celik dah dekat nak raya… tinggal beberapa hari je lagi… bahang raya semakin terasa…;) So, amacam dengan persiapan perayaan korang?? Dah settle semuanya? baju raya? kuih raya? kasut raya? Dah beli ke? Huhu

Tahun lepas My ada buat perbelanjaan raya kat entry INI. Boleh tahan jugak berbelanja tahun lepas yela 1st year beraya dengan gaji bekerja selepas tamat belajar… Memang pulun habis laaa… Mana nak belanja kelengkapan rayanya, duit raya nak bagi kat adik-adik, anak-anak buah, Ditambah plak dengan hutang bulanan yang ditanggung tetiap bulan… fuhhhh…-.-’

Tahun lepas tak banyak benda sangat nak pikir so memang agak selamber la menghabiskan wang untuk itu ini… La ni dah bertunang… pikir masa depan, nak kawen… agak terasa sikit bila keluar duit tu… terasa-terasa jugak… duit tetap keluar… boleh? -.-’

Setakat ni My dah habiskan lebih dari RM300 untuk 2 pasang baju raya dan 2/3 helai shawl… demmmmm… bayangkan duit lebur macam tu je… uwwaaaaaa… dahlah belum gaji lagi… Duit jualan kuih pun ada yang belum bayar so terpaksalah den menanggung penderitaan kekurangan wang perbelanjaan. Yela kuih-kuih tu ofkos lah My kena dahulukan duit poket sendiri… beratus oke lagi… ni beriban woooo… Kalau customer bayar selepas raya agak parah sikit laaa… -.-’

Itu baru RM300++ hanya untuk baju dan shawl belum lagi masuk duit-duit raya nak bagi kat anak-anak buah, adik, parents… Hutang-hutang bulanan yang dah bertambah lagi… -.-’… Kalaulah duit boleh jatuh begitu sahaja dari langit…. T_T

Tahun ni My mungkin cut perbelanjaan untuk kasut dan handbag… yang tahun lepas masih elok sebab jarang pakai so tak payah beli kot tahun ni… Dah jimat di situ hohohoho…

So, persiapan raya korang macam mana? Berapa juta dah korang sedekah kat penjual-penjual baju? kuih? Kasut segala? Hehe… Beli mana yang perlu sahaja oke… Jangan terlalu ikutkan nafsu serapah tu (samelah My pun hoho)… Berbelanjalah ala kadar sahaja… J

nota kaki: Coming October and December My ada 2 event nak kena organize. Masa yang ada dah terlalu-lalu suntuk!!!!! *worried!!!!

6 comments:

Anum said...

alhamdullilah persiapan anum semua dah selesai

Ku Azhar said...

aiyookk!! akak dh membebel! larik!! :D

mas saari said...

akak habis lebih kurang 1k lah utk semua persiapan...complete!

^^nu[dd]yra^^ said...

cik dd nak g jalan TAR lg sabtu nih....LOL !

YanaMIB said...

perbelanjaan raya ditanggung sepenuhnya oleh asben..muahahaha tp lom bli pape lg..br wusha wusha..hihi~

SoLy SoLicious said...

kte beli bju je nan selendang je..bag kasut, yg lame elok lagi..heeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers