9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Sunday, August 7, 2011

PUASA HUJUNG MINGGU

Assalamualaikum...

Whoooo harini sehari suntuk tak online hehe.. Ape taknye.. bangun pukul 1.30pm.. ish2 kurang pahala pose... Pagi tadi sahur minum air je lepas solat Subuh... pas Subuh sambung tidur sampai tengahari.. demmm...-.-'

Untuk tebus perangai tak senonoh tu bangun-bangun je My mengemas rumah.. cuci bilik air.. cuci toilet.. mop lantai.. basuh baju... mandi.. solat... and memasak!!! hohoho..;D dalam masa beberapa jam je baki yang tinggal untuk berbuka puasa My akhirnya berjaya menyelesaikan semua kerja... hebat tak hebat tak... Alhamdulillah..;)
hantar sket kat jiran depan hehe
Memasak tu member serumah yang banyak berjasa hoho My dah kepenatan so My membantu je mana yang patut.. Harini kitorang masak bihun goreng dan popia goreng hehe.. penat jugak ah menggulung popia tu huhu.. 

So tak ke bazaar pun harini... Enchek tunang je baik hati gi belikan air kacang soya untuk kitorang n sempat gak belikan kuih dan murtabak... pergh banyak la plak menu berbuka...-.-'
Masa berbuka... hamik kauuu kekenyangan.. walaupun tak makan nasik tapi apa yang ado ni pun dah terlebih cukup...-.-' Alhamdulillah...;)

Dan mungkin kerana tidur yang mencukup + makan yang memuaskan makanya harini terawih pun tak berapa mengantuk.. n tak terasa lama seperti hari-hari sebelum ni hehehe.. Alhamdulillah setakat hari ni terawih tak pernah tinggal lagi kecuali hari tak pose hehe... Hopefully boleh terawih full la sampai akhir Ramadhan nanti..;)

K lah... masih kenyang lagi ni... nak menaip pun tade idea dah.... cau!

6 comments:

^^nu[dd]yra^^ said...

btol...hari nih teraweh x raser lama cam hr bekerja...mgkin sbb cukup rehat kot.....tp kan cik dd rasa puasa kat rumah rasa lagi letih la plak dr puasa time g skolah....pelik pelik...

Aisyah Aina said...

time berbuka memang selalu kekenyangan jugak walaupon makan sikit :D

Teratak Hami said...

Baiknya tunang belikan air :-)
Mesti sayang lebih2 ni ..

SiS NaD said...

Salam Mai...

Tiba2 teringin nak makan popiah la.. Huhu!~

mas saari said...

rajin my masak!
akak ni puasa pertama dan kedua je masak...lepas tu beli je memanjang!

ir yien 9897 said...

wah rajin mengemas umah n memasak,
boleh wat calon menantu. "bak kata olang tua"

terima kasih tunang kerana menolong org yg berpuasa..hehehe "sweet"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers