9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Wednesday, August 10, 2011

Tacap tacap pastu belah. Apa kes?

Nak dijadikan cerita tadi My keluar office ke KL Sentral jap. Collect ticket train nak pulang beraya ke kampung halaman kang hoho.. korang dah beli ke? Yang kampung sekangkang kera toksah cerita ye… Yang drive? Silakan bersesak-sesak. My ade drebar wooooo…;D
Oke berbalik pada tajuk asal, lepas collect tiket My ke Guardian teman officemate beli makanan barang. My yang tak beli apa-apa ni sekadar membontoti teman seofisku itu sebelum ternampak sorang makcik kakak ni. Dia tengah menacap-nacap muka dengan compact powder. Masa tu muka dia dah complete dengan blusher segala. Kira dah boleh gi kenduri kawen la nih. Tak cukup dengan itu My nampak dia sedang bukak kotak simplicity yang berisi eye shadow, compact powder… ape kes??? Datang Guardian semata-mata nak make up? Kalau pakai tester takpe gak ini yang belum bukak pun dia nak try..-.-’.. Lepas tu bukannya dia beli pun…

Puas tacap muka dia blah My ingatkan dah keluar dari Guardian sekali tengok eh? Dia ada kat tempat barang rambut plak. My pun tak tahu pekejadahnya benda tu untuk apa sebab My bukan free hair tapi My nampak la botol yang dia ambil tu ada tulis ‘hair bla bla’… My perhatikan je dia *memang hobi duk tengok gelagat orang My nampak dia pegang botol tu buat-buat baca then tengok line clear dia sembur kat rambut dia… leher dia… lepas tu dia letak balik. Ambil plak benda lain. ape kes??? Belinya tidak…

Lepas tu My tatao apa jadi sebab My dah blah kemungkinan dia pergi ke tempat perfume plak cari tester… lepas tu tempat deodoran… lotion… -.-’ mungkin? Siapa tahu kan? Pekerja Guardian tu tak perasan plak yela customer bukan sorang dua kan nak kena tengok semua. Nak je My report kat pekerja Guardian tu tapi tak terkeluar plak dek mulut ni. ngee~

Adoiiiyaiiii ini macam punya orang pun ada ek? Datang Guardian/Watson make up shantek-shantek pastu belah… erk… Kalau sikit-sikit takpe takat lip gloss ke eye liner ke  My pun bese buat hehe ini sampai complete package satu body…dari hujung rambut sampai hujung kaki… Apa kes? -.-’

Kot ye pun takde duit buatlah cara tade duit tak payah nak pakai sume-sume tu untuk kepuasan diri sendiri. Kot ye pun tayah obvious sangat sampai kitorang perasan gelagat dia kat situ… sorok-sorok lah sikit cik kak oi belilah satu barang ke at least tadelah rugi Guardian tu bagi barang tester pastu orang jadi cantik sedangkan Guardian takde untung sebab orang pakat pakai and then blah… adoiiiiyaiii…-.-’

Ni tengok gaya macam dah biasa buat je cik kak… ye eh? ;D

Nota kaki: sekali sekala buat macam tu ok gak kan? errr tapi My ni ada kemaluan… 
segan lah plak nak pakai complete semua tester…-.-’

13 comments:

SoLy SoLicious said...

perghh..pekerja guardian xkate ape kew?

MamaEma said...

buruknya perangai..cantik make-up dtg dari barang free seperti dicuri..

..cik gugu.. said...

pekerja guardian tu boleh x perasan plak.

asamasin said...

haha...nice story.. :D

Nabila Huda said...

fuhh..complete tu.. saya pernah try lipgloss sebab hari tu muka macam mayat hidup..lepas try beli la jugak.. takda nak blah pulak..

Rtp Farra Arisha said...

how could it be happened!! adoii makcik2 ;)

CikPuan Fara said...

kelakarla entry nih.. sbb fara pernah nmpak jugak org cmni. tacap free huhuhu

keroro gouro said...

haha tp kadang best pa wat cmtue..
ngehehe
jimat wang nak beli alat mekap mahal oooo...:)

cik pulau said...

ya ampun.. tak menahan..
boleh pulak macam tu..

Finaz Jaafar said...

hahaha..kte ada pngakuan !
prnah dlu msuk watsons try bedak silkygirl powder sbb mke tgh brminyak..haha..tp tu jela

Teratak Hami said...

Dia tak sempat touch up then tetiba boipren nak ajak dating pulak ...

mas saari said...

erk...buruknya perangai!
kalau cuma akan try tester tu kalau nak beli je..

putribongsu said...

kehlehkehhhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers