9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Wednesday, August 10, 2011

Tidur selepas sahur


Assalamualaikum…

Alhamdulillah… harini rasanya lebih baik daripada semalam. Dah 2 minggu puasa ni semakin malas rasanya bersahur.. lebih menghargai waktu tidur daripada memperoleh pahala bersahur kan… demmm…-.-’…  Pagi tadi My gagahkan gak diri bangun menjamah 3 biji kurma dan beberapa teguk air masak. Dah malas nak sediakan oat seperti hari-hari sebelumnya. Tengok jam masih ada waktu sebelum pukul 6 pagi.. kalau sebelum ni lepas bersahur My tak tidur balik tapi pagi ni My sambung lelap mata… apa nak jadi nih? haish~
ikhsan google
Sebenarnya kan adalah lebih baik kalau selepas bersahur kita tak tidur lagi. Kalau korang bekerja atau belajar bolehlah terus bersiap-siap apa yang patut, iron baju ke.. mandi ke... n paling terbaik… baca Quran sementara tunggu azan Subuh. Bukan apa, kalau kita bersahur lepas tu bantai tidur balik lepas tu bangun mesti badan terasa letih… terasa lapar… liat je rasa nak bangun… Akibatnya? Tak bersemangat di tempat kerja/belajar… lesu je… kan kan? Lagipun tak bagus lah untuk kesihatan sebab makanan yang kita makan tu belum dicerna lagi. Kalau takat makan kurma ok lagi ni kalau bantai nasi 2/3 pinggan lepas tu bantai tido… perghhhh… kalau badan ‘terlebih sihat’ lepas tu jangan salahkan ibu mengandung plak ye..:D

So, korang macam mana? Sahur tak? Lepas sahur tido balik ke? Ce cite ce cite… hehe

Nota kaki: Kerja nampaknya bakal menjadi stress sebab ada 2 coming event Oktober dan Disember ni… demmmm… masa suntuk oke!!! 

12 comments:

noradzlina.kamdani said...

kak lin biasanye kemas umah , xpun iron baju ank2...

Anum said...

anum memang akan tido lepas sahur dan solat ...
ngantuk la sis

mas saari said...

bangun sahur 4.45 pagi... memang tak pernah dapat tido balik sebab pukul 6.15 dah nak gerak pi antar anak sekolah then terus pi keja!

sampai opis kul 7.00... sambung tido kat opis sampai kul 7.45! heheheheee

fazilzura said...

uhuhuhuhu dh 2 minggu baru start rs lemau huhuhuhu

CikPuan Fara said...

eh, samalah.. sekarang dah makin malas nak bersahur. takat mkn kurma n air milo je huhuhu.

selalu lepas sahur fara baca Al-Quran kejap sementara tnggu subuh.. jemaah dgn husben lepas tu sambung zzzz hahah. masuk kje kol 9. kol 730 br bgn blik. aiyooo teruk betul peel ;p

eiela said...

elok tuh, bangun sahur baik jangan tidur, isikan masa dengan baca al-quran lagi bagus, dalam 30 ramadhan bleh khatam al-quran.

Pembawa_Wacana said...

tidor je time tgh hari.... he he

nini said...

kadang-kadang sahur awal2......sebelum tido...hehe...
=D

eqbalzack said...

salam,
singgah di blog ini sebentar. kalau ada masa nnt boleh la join GA aidilfitri..abg eq faham tugas ibu2 muda ni. lagi2 bila dekat raya. sibuk kan?

eqbalzack said...

hehe...single lagi rupanya ye..

H.J said...

ni pom baru bangun je..eehhe

Gimi said...

terer la my sahur ngan kurma je..klu Gimi mau ketar je..

mak yang ngadung x salah, anak yg dikandung pun x salah gak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers