9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Tuesday, December 20, 2011

Persiapan Perkahwinan:Super Complete VIP Doorgift

Okay for those yang follow My Bride 2 Be journey mesti ingat dalam entry Persiapan Perkahwinan: TQ Calendar yang My post sebelum ni My ada stated there that My conpius how do I decorate My doorgift with bottle jar+TQ Calendar. Yela dah ada bottle jar pi gatai-gatai order TQ Calendar plak hehe… Sudahnya konpius camne nak bagi by hand dua-dua menda tu kat VIP guest kang. -..-

Macam ni lah ghope souvenir My tu… dua hari ni dapatlah decorate riben kat 25pcs bottle jar.. Mana taknya nak mengikat riben tu punyalah susah. See see buruk giler kan?-.- Anybody ada teknik ikat riben dengan cara yang betul tak? Ajar plisss…-..- 
jelly bean
ice jam aka biskut eskem
Untuk Isi dalam dia.. sebelum ni My decide nak letak jelly bean yang colorful tu kan. Tapi My fikir nak letak jelly bean tu banyak tu kena beli yela bendanya kecit-kecit. So My fikir instead of letak jelly bean je My letak sekali biskut aiskrim yang selalu korang makan masa kecit-kecit dulu nih…. macam mana? Okay tak? Kiranya half My bagi jelly bean tu and half lagi My letak biskut aiskrim…heeee~
isi jelly bean
isi ice jam
Okay back to the main topic. Pasal Calendar and glass jar tu.how laa nak bagi kat guest 2 benda tu kan looks weird sikit nak pass 2 different things is it? Mulanya I think of takpelah bagi je lah 2 benda tu.. Tak pun ada juga terfikir tak payah bagi calendar sekali dengan bottle jar but letak atas meja guestbook and label there ‘pls take one’.. bernas tak idea hehe.. Kiranya as a token lah untuk guest yang tandatangan on a guestbook.. J Namun at the end kata putus tak di decide lagi and tergantung begitu sahaja.

Till the day My pergi ke Nilai 3 semalam.. Masa masuk ke kedai kahwin tu masa tengah rambang dan rabak mata tengok lots of things there, My ternampak ada kotak yang comel kecik je muat untuk masuk glass jar tu. Tapi dia tak transparent semua la.. dia kotak kertas tu tapi macam tengah-tengah dia ada ruang bulat transparent kiranya kalau masuk glass jar tu nampaklah bahagian tengah glass jar tu. Kotak tu nice and sedang elok je kalau masukkan glass jar tu. But yang mengecewakan kotak yang My berminat tu dah out of stock.. Adapun kaler hitam tak comel langsung. So, tak jadi beli. My pusing-pusing lagi kedai lain.. lebih 3 kedai kahwin lah My masuk tak jumpa-jumpa yang sesuai dan berkenan. Dah surrender jugak lepas tu. Sambil jalan fikir-fikir kalau ada rezeki adalah kalau takde stick with plan asal…

But at the end macam dah penat-penat jalan tu terjumpa kat satu kedai ni.. Jual transparent box!!!! Suka bukan kepalang My dibuatnya…! Transparent box ni memang sesuai sangat letak bottle jar tu!! Satu pack RM29.90 katanya dan ada 50pcs per pack. My cuba tawar-tawar lagi dan dapat RM24 per pack!! Yeay! My kalau bab tawar-menawar memang selalu berjaya hehe. So kira-kira satu transparent box tu harganya 0.48 sen sekotak la.. Oklah kan instead of 0.60sen/pcs kan kanzzz… Tak tunggu lama My sambar 3 packet (150pcs) transparent box tu. Terus ceria dan rasa macam puas je ke situ walaupun penat dan takde apa sangat yang menarik. Yeay! Tak sabar giler nak balik n letak glass jar tu hehehe..

Malamnya lepas mandi mandi, solat My try letak bottle jar tu dalam transparent box yang beli tu.And tak lupa tujuannya adalah untuk sekali kan bottle jar and TQ Calendar… dan hasilnya….
dr sudut pandangan atas...
hadapan
tepi
belakang (boleh masuk TQ calendar!!!)
taraaaaa!~
I did it!!!! suka sangat suka sangat suka sangat!!! What say you????comel tak comel tak? cakap comel sekarang....! -..- Yang penting My boleh masukkan sekali TQ Calendar dalam tu hoke... ohsem! J

So… VIP doorgift selesai sudah! Minggu ni bawa balik all the things and siapkan kat rumah di kampung je nanti.. J

What next?? Send wedding invitation card!!! 

Till then! J

19 comments:

cik chinta said...

so comel yang. klo nak blaja wat reben ada juga saya tau.

http://missakalidaf.blogspot.com/2011/12/belajar-buat-riben.html

yang, katne u bli glass jar tu? dari ritu mencarik. yg i jupe hage kat jb jatuh satu rm1.90

zana said...

nice one la my.. simple yet cute!! bagi saya doorgift yg perfect mesti org suka. =)

btw tahniah tak lama lagi jadi Puan My pulak... hehe

Teratak Hami said...

If beri botol sahaja pun dah ok tapi extra credit sbb the guests dapat calendar skali.

cantekk said...

pergh...rajin sgt My ni ;-)
kalau kita la,,,eeee mmg tak la... haha..
biskut eskem tu mgembalikan nostalgia la...

mas saari said...

comel sangat! simpan utk akak 4 ye.. nak datang 4 beranak ni...heheheee

jangan lupa send kad utk akak tau!

YanaMIB said...

rugi klu xdpt gi weds my nih..doorgift tu comel..hihi~

Anum said...

wah rajinya dia
jgn lupa jemput . nak door gift

Sunah Sakura said...

waaaaaaaaaaaaaa..nakkkkkkkkkkkkk!!! nak jadi VIP la camni!!! hahaha~

nini said...

chantek la...kiut je doorgift tu..hehe

Asfiza said...

mana awak beli jelly beans tu?

Anie said...

salam,

saya saya ni bakal berkahwin, sy rasa idea awk ni sgt menarik.. boleh saya tau mana awak beli bottle tu? saya nak beli dalam 100pcs, ada pemborong x?

harap reply,
terima kasaih

mynameismy said...

@Anie

hai... Thanks for dropping by...:) Actually mase sy beli bottle ni tahun lepas harga die RM1++ per bottle. Itupun beli online then pi collect. Tapi kalau nak lebih byk pilihan dan murah u boleh ke nilai 3... kat sana ada byk kedai yang jual jar mcm ni... kalau u pandai bleh tawar2 harga dgn kedai tu..:)

:: Riri-Fatieha ::~ said...

biskut eskem tu beli kat NSK ke?

:: Riri-Fatieha ::~ said...

kenape tak blh bli yg dlm NSK tu? lgi mahal ke?

mynameismy said...

@:: Riri-Fatieha ::~

yup..:)

:: Riri-Fatieha ::~ said...

utk 1 kg dpt brape glass jar ye?

:: Riri-Fatieha ::~ said...

erk nk tnye lagi, 1 kg brpe rm ye?

Siti Suzy said...

hi nk tny kat mn u beli kotak transparent tu leh email kat i x nm kdai n location nyer.. one more nk tny kat ner u beli ice jam n jelly bean tu n the cost.. thx.. sitisuzy22212@gmail.com

Anonymous said...

Dulu sy guna jar ni utk majlis kahwin 2012. Harga jatuh RM0.80/jar kat Nilai pastu jln2 kat Semua House harga RM0.70/jar lah plak hehehe. Beli 500pcs je waktu tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers