Persiapan Perkahwinan: Guestbook aka Buku Tetamu

Hello everibodi... Hope yu guys sehat-sehat je... 

Ok straight to the point. As I mentioned earlier dekat entry Guestbook Corner ni, My nak buat satu section untuk guestbook! Eceh padahal duduk kampung jek sibuk nak guestbook bagai. Bukan hape korang.. guestbook ni bagus hape.. kang dah on the day dah jadi pengantin mungkin tak menang tangan nak melayan tetamu 100% ye dak.. So, mungkin akan terlepas pandang siapalah yang ada datang kan kanzz.. So, with this section bolehlah diorang leave message there.. at least My notice siapa yang datang. Plus, boleh jadi kenang-kenangan gitew!!!

Dalam entry sebelum ni My tak share kan gambar guestbook sebab guestbook yang ditempah belum ada dalam tangan. ye.. tempah hoke! Tangan tak bedung macam My ni memang tak boleh nak DIY sendiri..:D Padahal all the stuff untuk buat guestbook My dah beli tapi tak reti nak mencorakkannya so jadilah projek DIY terbengkalai...:D Untuk memudahkan, My search je any website yang provide guestbook and order je laaaaa hahahaha.. *bab membazir bagi kat hakuuuuuuu

So, malam tadi My keluar jumpa dengan Lynda dari Creative By Lynda untuk collect guestbook tu. Mula-mula dah bank in duit postage sekali untuk di pos sekali dia tengok address rumah kami dekat daaaa so tayah susah-susahkan abang posmen collect je sendiri by hand cepat pun cepat kannnzzz hehe....

Inilah guestbook hasil tangah Lynda ni. Ini antara yang paling murah lah yang dia buat. RM60... Nak buat lagi mahal-mahal macam tak berbaloi janji ado sudahhhh... heheh. Most of her design is nice. Kalau nak order bolehlah ke website beliau di http://creativebylynda.blogspot.com/ atau ke Facebook beliau di Creative By Lynda hoke! :) Selain daripada guestbook lynda also ambil order untuk kad kahwin, TQ tags and banyak lagi. Orang kretip kan macam-macam boleh buat gitew... :)

FYI, My bukan ada satu saja guestbook tapi 2 guestbook!!! As I mentioned in Guestbook Corner entry sebelum ni, My dapat wedding present dari seorang kawan.. senior masa sekolah dulu hehe. 

Comel kan kan... guestbook yang My order dari Lynda tu untuk sebelah pihak je di rumah My. guestbook dari kawan My, Kak Anna ni dia buat untuk kedua-dua belah pihak. so ada dua date kat situ. Lepas guna kat belah My nanti boleh lah bawa ke rumah enchek tunang hehe. Kak Anna ni pun buat bisnes guestbook jugak tapi range price My tak pasti berapa sebab My dapat kan FOC hahaha... Kak Anna pun baru je lagi buat bisnes guestbook ni suka-suka je kata dia. So, kalau nak try hasil tangan dia bolehlah ke blog kak Anna di Hai Beautiful atau ke Facebook beliau, Anna Tan Sri Hashim... kalau nak murah cakap je My yang rekemen. hahahahha... :)

Satu lagi satu lagi.... My ada cakap jugak kat entry sebelum ni.. My pening nak decorate macam mana meja tu kan kanzzz sebab biasa laaaa tangan takde seni.... Plan nak letak bunga atas meja guestbook tu nanti... So, 2 hari lepas My ikut enchek tunang ke kedai kahwin beli apa lagi barang kelengkapan untuk dia decorate hantaran dia la hahaha.. My nak tolong buatkan? mahap tak reti My punya yang nak bagi kat dia pun kakak ipar yang buatkan hahaha. So pandai-pandai dia la sebab masa bertunang dulu pun dia yang buat sendiri... jadi tak jadi lahhh ada la jugak orang puji... :D 

Okay back to decoration tadi.. pasal bunga. kat kedai kahwin tu My usha-usha la bunga bungaan yang ado.. My ambil bunga ikut tema di rumah My.. cari pasu kecil... plannya nak bawa balik n decorate la sendiri ikut suka hati but then thanks Allah! kedai kahwin tu boleh tolong buatkan FOC kalau beli kat situ! ho yeh ho yeh.. Tangan takde seni kannn haruslah suruh kedai tu je tolong buat! hahahahha...
Yeay!!!!
sukanyaaaa!!! dah ada bunga ni bolehlah letak kat meja guestbook nanti! :) Complete sudahhhh tibe-tibe rasa tak sabar nak kawen miaahhahahaha *gatai


Muka sekarang ada banyak senyummmmmmmm!!! ^___^.... Menghitung hari~

nota kaki: kak Long My kena operate hari ni. pasal masalah tulang belakang yang My cakap semalam tu. Harap sangat dia selamat dalam pembedahan tu...!!!! T__T

9 comments:

yuyu Zulaikha said...

adoi.. tak sabar nak tengok pakai baju kawen :')

mynameismy said...

@yuyu Zulaikha

haha.. ala tak payah la tengokkkkk gemukkkkk!!!

^^nu[dd]yra^^ said...

mmg trend skrg org buat guest2 book nih ;) n sgt setuju...boleh dijadikan kenang2an nnt !

Cik Azizah said...

wah menarik..nanti my review guestbook corner yer..boleh la jadi sumber inspirasi wedding jijah bulan 2 nanti :)

mynameismy said...

@^^nu[dd]yra^^

kanzz kanzzz... :)

mynameismy said...

@Cik Azizah

Boleh je no problem.. :)

hazlynda kushairi said...

Hi Mai, baru tau Mai ada blog hihi. Thanks ek for your review ;)

Senang berurusan dengan kamu. Kalau ade salah dan silap, mohon maaf dari pihak CBL ;)

Maria Menado~ said...

hi Mai. my name is MAI. hehehehe.... awkward pulak ye. saya tengah survey utk guestbook and suddenly jumpa blog puan MAI. sama nama kite. hehe. Nak follow sini la.. nak mintak ilmu sikit. Maljis saya xlama lagi. *wink#

btw. cute DHIA!! =)

obat peninggi badan said...

terima kasih di ijinkan untuk berkunjung

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

Kawan-Kawan Saya! ^_^

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers