Kawan-Kawan Saya! ^_^

Buffered Earnings (BE) Pertama

Beberapa bulan yang lalu, My yang dulunya menggunakan Nuffnang sebagai penaja iklan di belog telah curang apabila bertukar kepada advertlerts gara-gara earning yang diperolehi setakat cukup beli gula-gula 3 bijik seposen… nak naik kemain payah…-..- Memang tak dinafikan earning yang diperolehi di advertlets jauh lebih banyak… malah dalam beberapa bulan je dah memperoleh RM40 ++… Tapi kejap je. Entah kenapa lepas tu payah benau nak naik… Lagipun, dengarnya advertlets kalau dapat sekurang-kurangnya RM100 baru boleh cash out kan… Entah bila nak dapatnya punnnnn….

Lama-lama My naik muak…. Entah. Tengok blogger A kemain mewah dengan Advertlets tapi nape My sikit punya susah nak naik ni grrr… tengok blogger B kemain mewah dengan Nuffnang…. Tapi macam mana diorang boleh achieve that high?? Bagi blogger-blogger otai jangan cakaplah…. $$$$$ tak jadi masalah. Hurm…. My mula berfikir mungkin masa My pakai Nuffnang dulu ada kekangan pada belog. Plus, My pernah menggunakan iklan yang lain pada masa sama menggunakan Nuffnang sedangkan sudah sedia maklum untuk menggunakan Nuffy kenalah setia hanya pada Nuffy without place any other iklan melainkan Churp Churp. Hurmmmmm….

Sudahnya, awal tahun ni My berbalik kepada Nuffnang… hanya setia pada Nuffnang! n know what, beberapa hari lepas tu status ordinary terus bertukar kepada Glitterati… hehe suka bukan kepalang…. Beberapa minggu lepas tu…. Uik… cepat plak earning tu naik… Walaupun naik tak banyak tapi ianya tak macam dulu dah earning takat tu je…. this time memang setiap minggu amount RM tu akan bertukar dan makin meningkat…. Fuhhhhh….. suka betul den tengok… mata $$$$$ jadinyaaaa…. Cepatlah naik lagi naik lagi…… kikikiki…..

Terbaru, My tengok akaun Nuffy dapat Buffered Earning plak. Errr… ini BE pertama lah kot…. -..- Seyesly sebelum ni memang tak kisah langsung pasal earning…. Ada, adalah… takde pun takpelahhh… Yang My pentingkan adalah kepuasan menulis rather than get earning. But then, bila tengok $$$$ ni sentiasa bergerak…. Sape tak cair wooooo… So, why not earning bergerak seiring dengan kepuasan menulis tu kan kan kannzzz…. Heheheheh….:D

My tatao pape pasal BE! Yang My tahu ramai suka dapat BE! Peluang seseorang blogger untuk dapat $$ agak tinggi dengan adanya BE. Eh yeke? Ahhh papelah. yang penting My dapat BE…. Mekacih Nuffy. Silalah bagi BE lagi di masa-masa akan datang. Hahahahahahahah…..

Ok dah dah. Tak payah nak jakun sangat…..-.-‘

notakaki: Badan lemah tak bermaya.... makan sekarang semua tak mahu terima tekak. Nak tak nak terpaksa telan... Lepas tu muntah balik nasib badan lahhhh... haih~ kuatkan semangat My!!!!

12 ,167 orang dah membebel. nak bebel jugak klik sini:

Anum said...

tahniah

amercorner.blogspot.com said...

tahniah le my dapat be , ade tips tak :D ehem2 :D

mas saari said...

akak tak pernah dapat BE.. pasal tu tukar ke adverlets!

Jaa said...

tahniah.. akhirnya berbuah jugak hasil yang disemai... usaha lagi... tapi saya rasa xde masalah bagi blogger yg ada folower 1k ke atas...

macam saya ni jangan mimpi la...huhu.. nak update pun malas...

are_lin@yu said...

beznya ayu tak pernah dapat b.e huhuhu

Diana @ bilakukatacinta said...

dapat jugak BE..dari D yg tak pernah dpt ni...huhu

Gadis said...

Gadis kalau daftar je asyik mcm x jadi jek..

ntah ape kene tah..
last2 malas dah nak letak..
hihihi...

haah,Gadis dok antara Gapi..
hihihi..
dekat rupenyer kan..
Gadis x keje..
Gadis dok umah jek..

boleh jek kalau wakil yang nak buatkan kad nikah tu..
tapi kene bagi wakil sijil nikah yang asal n details utk semua yang pej agama nak..=)

saharinasaharudin said...

bestnyaa dpt BE :D

With Julia said...

wauuu allowance dah masyukkkk...yeppi..tahniah dear :)

kayrul-shah said...

bestnya My..sama la ngan kayrul tak tau apa2 tentang BE dan tak pernah nak merasa lagi BE tue...huhuhu

athirah said...

my slalu update blog kan.... yg kita pasan.. if x update.. BE penuh... whoaaaa~ tm rajin update BE sikit T__T

krung krungx said...

buffered earning tu macam mana eh?
duit makin bnyak ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Our Little Princess

Lilypie First Birthday tickers

Klik2

 

♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute