9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Monday, April 16, 2012

Mood Hamil.....


google~


Sejak-sejak preggy ni… rasa kecintaan terhadap internet makin berkurang… biasa fesbuk doploh empat jam on… business hari-hari promote.. sekarang… biasa on fesbuk bila bangun pagi sekali… nak tidur sekali.. business tak promote dah except kalau ada customer sendiri yang tanya stock. sepanjang hari memang takde pasaan langsung nak mengadap tab, laptop bagai… muak!

Bila time keje terpaksalah den mengadap laptop…. Tapi bila betul-betul perlu baru My mengadap kalau tak memang My biarkan laptop opis ni sepi macam tu je. Hanya radio kedengaran dari corong laptop… haih~ parah parah…..

Pasal pemakaian plak… sudah sedia maklum orang kalau bekerja takde uniform ni memang makin lama makin bosan tak tahu nak pakai baju apa… makanya hari-hari akan tersembul soklan ‘alaaaa nak pakai baju apa esok ni…..’….-.-’ Seyes! Walaupun ada baju baru tetap bosan! Sudahnya My capai aje pakaian-pakaian yang senang dipakai… yang tak perlu nak iron sangat…. Bab tudung plak… kalau dulu rajin up-to-date dengan cara pemakaian terkini… yuna style la… dian pelangi la… macam-macam la haih tapi sekarang? Lebih selesa kalau pakai tudung jenis sarung macam tu je… kalau tudung bawal rela pin kat leher semata… dan pin kan kat bawah tudung yang melabuh tutup dada… takde dah tarik ke tepi ala-ala dian pelangi… no more no more…. Muak! Malas! Arghhhh… harapnya sementara sahaja.. T__T

Seyes dah serupa budak baru kuar kampung je datang opis ni haaaa…. Innocent giler + terserlah ciri-ciri kesolehahan yang ada pada diri… -.-’

Sickness My makin menjadi-jadi… datangnya bukan morning sahaja… malah afternoon, evening, malah at night also… Jenis yang tak boleh nak menahan… kalau rasa nak keluar time tu jugak dia nak keluar. Kalau naik kereta… time-time tu jugak suruh enchek somi berhenti sebab nak muntah… Bangun pagi solat subuh… tak sempat-sempat nak simpan telekung time-time tu jugak berlari-lari ke sinki nak muntah… sampai-sampai opis tak sempat bukak laptop time-time tu jugak ke toilet muntah…. Uwwwaaaaaaa! Uwwwaaaaaaaaa! Kalau muntah sikit-sikit tu okay lagi… ni kalau jenis sampai tahap isi perut nak terkeluar alahai seksanya batinku…. Lembik terus jadinya…. T___T

Bila bangun pagi sekarang semakin takde semangat nak ke kerja. Rasa nak terus tidur sampai masa beranak nanti… -.-’ kat opis pun melayang-layang… seyes My sangat rasa kurang sihat! Tetapi My gagahkan jugak demi sesuap nasi… -.-’

Ya Allah….. aku sangat-sangat bersyukur atas kurniaanMu ini… aku redha dan aku nikmati segala perit jerihnya sebagai ibu hamil…. Namun aku merayu, kau kurangkanlah apa yang aku alami ini… berilah aku kekuatan ya Allah…. berilah aku kekuatan….. T__T

M2B… Korang ada rasa macam ni tak? Ke… My je yang lebih-lebih? -.-’


11 comments:

Anum said...

alhamdullilah

mas saari said...

akak sekarang dah start sickness.. tapi takdelah seteruk My! start semalam tengok makanan rasa nak muntah, masuk toilet rasa nak muntah sebab tak tahan bau busuk.. tapi tak muntah pun cuma tekak loya, perut mual dan kepala pusing..

makan pun dah tak lalu, tapi perut lapar..huhuhuu

jadi sabar jelah, nak buat camne dah lama tak kena buatan orang ni! heheheee..

Ein said...

make sure you have biscuits all the time with you... biskut jacobs tu, yang empat segi.. yang natural taste. when you vomit a lot, you tend to get hungry.. those biscuits helped me a lot last time. and take food at small portions all the time. all the best :)

noradzlina.kamdani said...

tang baju..hu hu hu..bnyk dh sempit...
tang kojo..msh bole layan..tp malas tu ade gak..
perut asyik xselesa, nk tdo mlm pun susah...

kayrul-shah said...

siannya My..kayrul anak pertama dulu macam kes My nie la..dalam beg dan keta mesti kena spare plastik..bila2 masa je akan muntah....

sabar la My selalunya, paling lama pun keadaan nie berlarutan sampai kandungan 5 bln jer...kuatkan semangat ye

Liyana said...

kuatkan hati my.. xpe demi bby kan :)
yna xde pengalaman cmni, bby behave je kt dlm sampai la skrg :)

Gadis said...

mule2 Gadis pun mcm tu jugak...
rase mcm nk pengsan je..asyik muntah..

alhamdullillah mkin lme mkin kurang n skrg dh boleh msk spt biase..
=)

~MiZz Atie ZieYa~ said...

wah..byk jgk pe'el org preggy ni kn??tpi chumill la

CikPuan Fara said...

alahai siannya sis. spare biskut atau gula2 dlm beg. akak dulu nak elak rs mual minum air ribena :)

Syira Qahira said...

salam

masa sempat hamil 2 bulan baru ni, mmg terabai juga blog.mmg rasa x minat langsung dgn blog...tapi lepas keguguran seminggu lepas, main blog balik untuk hilang kesedihan.

Sunah Sakura said...

uiyooo..bahaya ni..kena carik balik mood rajin tuuuu....untuk baby... ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers