9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Monday, July 30, 2012

Terlajak

Pagi tadi bunyi alarm sahur. STOP kan. tertido balik. Sekali terjaga amekaww.. dah 5.40 am!! Kelam kabut switch on lampu kejut enchek hasben.. “syg! syg! bangun! Dah terlambat 5.40 ni cepat!”… laju lah plak dia bangun.. kalau idakkkk mau 5 minit dikejut baru nak bangun cis. Cepat-cepat My ke dapur capai pinggan cedok nasik 2 pinggan n makan! Sambil tu on tibi Al-Hijrah kot-kot dah azan boleh benti makan serta merta kihkih…

Adoii… terbahak2 kitorang ketawa pagi tadi sebab festime jadi macam ni. Dahlah basuh muka ala kadar, nak membuang air pun tak sempat… Tahan je sebab nak kejarkan sahur punya pasal. Nasib baiklah lauk dah ada lebih berbuka kat umah mertua semalam. Nasi pun dah masak awal-awal malam tadi so keep warm je kat dalam rice cooker tu. Fuhhhh sempat gak bersahur pagi tadi… Kalau tak sahur mau tak puasa mak buyung sorang ni. yela…kalau sahur pun perut pedih macam hape… pening kepala jangan cakaplahhh….

Ni pun tengah cuba bertahan sebabnya..masa mandi pagi tadi boleh plak muntah… Ahhh… Dahlah bersusah-payah makan sahur dia boleh keluar balik plak… -..- Masa drive ke office tadi perut dah berkeroncong.. ahh sudah! Jangan buat hal masa kerja sudah. Dahlah tadi masuk office lambat atas sebab yang tak boleh dielakkan.. pastu parking plak jauh giler tercungap-cungap den bejalan ke office dengan perut macam ni.. jangan lapar sudah… Pelis pelis….! hish~

Ok tobat. Pasni tak nak tido balik lepas bunyi alarm. Kalau nak lelap pun akan pastikan alarm tu di SNOOZE kan bukan STOP! Kalau terlelap 5 minit okay lagi.. kalau dekat sejam naya! Nak harap enchek hasben yang bangun kejut? Bunyi bom sebelah telinga dia pun lum tentu dia bangun…-.-’

So My… pls take note!!

p/s: adehhh.. perut berkeroncong... tolong....!!! T____T

8 comments:

noradzlina.kamdani said...

tumpang gelak kejap..kak lin dh rs kejadian ni minggu lepas..kesian bdk2..klu diorg x sahur. nk harap sia ayh tlg kejut hu hu hu...mimpila.

dari sisi hidupku said...

saya dah rasa pengalaman tak sahur semalam.tapi alhamdulillah masih bertahan sampai buka.kuatkan semangat walau x sahur.lagipon dok dalam kelas yang berhawa dingin,so tak rasa sangat kot.
sama kes dok off alrm,sedar2 pukul 6 pagi

permata biru said...

pagi tadi pun hampir nak terlepas sahur sbb enset dah terpadam bateri habis...nasib baik alarm masih berfungsi..

With Julia said...

luculah entry terlajak dear ehehhe
tu diaaa terus bersahur express...penah jd cm tuh masa belum kahwin ahahhaha...minum air masak je menyempat...ehehheh moga kita semua kuat semangat nak bgn sahur ye...godaan byk tau dear ;)

Eyqa Carissa said...

uwaa..sama la Eyqa tak sahur pon pagi ni..
skrg rasa semcm je..angin haa perot ni

mas saari said...

setakat ni akak tak pernah terlajak lagi, bunyi je alarm terus bangun!

Gadis said...

My,

butik si comel tu kat sentosa..
tapi rasenyer mahal kot kat situ..
sbb mase tu Gadis x tau lagi bnyk tpt kat sini...

Gadis beli brg baby banyak yang campur2..
kalau baju2 baby..
Gadis banyak beli kat JJ & Tesco..
sbb murah..
baju + seluar..
kalau kat JJ kene tengok sbb kdg2 dier jual baju harga lain,seluar harga lain..jadi harga nyer berganda...

kalau nak tengok kedai baby..
kat batang kali pun ader kedai baby..
Kalau kat Rawang, dekat2 ngan bank muamalat..
baru bukak kedainyer..pun ok jugak harga nyer..

kalau My nak beli skali banyak..
My pegi GM Klang..
lagi rambang mata n murah2...

Ummi Iman said...

Pernah jd mcm tu.. Tp kalau en asben saya mmg tak mknlah.. minum je. Saya tetap makan.
Kesian.. kalau tak tahan sgt bolehlah buka. Takut memudaratkan pula.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers