9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Monday, July 16, 2012

Wirazone Customers' Day 2012

Seperti yang dimaklumkan... Inilah punca kenapa My selalu tak hapdet blog dalam jangka masa yang agak lama hehehe.. Tu lah dulu masa degree sape suh amik Marketing course.. so bila bekerja pun amekaw pergilah ke bidang yang sama walaupun pada awalnya memang tak berminat dengan bidang tersebut sewaktu belajar dulu kiki... But then Alhamdulillah, this is my rezeki... n sebenarnya My mampu melakukannya... 

Customers' Day have been our yearly event untuk customer. Setakat ni rasanya dah 5 tahun berturut-turut kot event ni dianjurkan dan My dah bersama dengan company 3 tahun kebelakangan ni. So, this year kami organize event di Zoo Negara. As expected, kalau masuk zoo free siapa yang taknak join ye dak? Dalam masa sebulan je preparation untuk event ni n Alhamdulillah penyertaan lebih daripada yang dijangkakan... Malah, ada customer yang penyertaannya terpaksa ditolak sebab dah fully booked... sorry... -..-

Setiap kali organize event, perkara yang paling membimbangkan My adalah  audience's perception... tak kiralah from customers/particpants ataupun rakan-rakan sekerja. How good it is... how bad it is... Tu semua dah tersemat kat kepala otak ni dari awal event dengan harapan everything will be under control and as planned!

So on that day daripada pukul 8 pagi sampai 4.30 petang, macam-macam aktiviti yang dilakukan untuk kids and adult termasuklah enrichment activities and Zoo Explorer.  My ni nama je dapat masuk zoo free tapi tak dapat pun pusing-pusing satu zoo since I am one of the main committee kan so kenalah stay dekat main venue tu so that I am always available when needed. So, binatang yang dapat My lihat dari pagi sampai petang hanyalah Zirafah dan Gajah je hahahahaha.

Sebelum event berakhir, kesemua nama-nama pemenang diumumkan. This time hadiah agak mewah sikit sebab diorang bukan saja dah dapat tiket masuk free, goodie bag lagi... pastu yang menang dapat cash n hamper plak! Walaupun penat they were happy sebab dapat bawa balik hadiah hehe. Yang kalah tu, jangan putus asa ye.. cuba lagi tahun depan... :)

Overall, My tak tahu lah tahap mana kepuashatian tu since i am the organizer... My lebih prefer orang lain yang bagi pandangan... Seyesly, My risau sebenarnya.. at first rasa macam... "macam tak okay je aku organize event ni... orang suka ke? tak ke? " Tapi at last i got compliments from my lady boss and big boss. Even ada juga a few colleagues yang kata okay n say congrates. Are you sure? Bukan sebab nak jaga hati je kan? hehehe. Then kalau okay... okaylah... Alhamdulillah... I am happy when others happy... :)

For me, bolehlah... cuma ada a bit kelam kabut at earlier in the morning but then masih boleh dikawal. any kekangan, mistakes... weaknesses... i will learn from it...

Apapun, Thanks to all colleagues yang membantu on that day.. I hope semuanya 'ikhlas'... :) n tak lupa thanks to my lady boss, rasanya without your help and guidance i can't do it myself...  congrates to both of us... :)

so, what's next?? Settlekan kerja yang tertunggak... puasa, raya.. n get ready for last company event on coming October... Alahai masa tu dah memboyot.. larat ke haku ni?? Hope so!

heeeee... terserlah kebuyunganku kannnnzzzzz... -..-

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers