9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Friday, August 17, 2012

Last Antenatal Checkup Before Aidilfitri

Semua orang dah sampai kampung ke? Smooth betul jalan Kuching all the way gi keje tadi.. hari-hari gi keje macam tu kan besh huhu. Ni mesti ramai dah mula bercuti untuk beraya nih. haish jeles betul la. 

My masih bekerja harini. Last day koje before berhari raya... Tapi sudah sedia maklum mood semua sudah ke laut... jasad je dalam opis.. hati sudah di kampung... walaupun hakikatnya My tak akan berada dalam suasana kampung untuk 2/3 hari lagi sob sob.... takpe. janji raya huhu...

Anyway semalam My ke Klinik untuk check up. kira last check la before nak raya ni kan... result check up semua okay kot except untuk HB... turun 10.7... hehehehe... terus dia tulis pen merah and suh datang lepas dua minggu...-..- Ni gara-gara My selalu skip makan ubat lah ni. boleh dikatakan bukan skip memang tak makan langsung kot... boleh dikira barangkali dengan jari berapa kali je My telan ubat sepanjang sebulan nih...-..- Mahapkan mommy sayang!! memang mommy ni jenis yang liat nak telan ubat uuuwwwaaa...

semalam nurse tanya makan ubat tak? dengan tersengeh2 My jawab.. kadang2 ada skip... padahal selalu! Pastu nurse pesan suh makan. siap suh tambah dos sehari. elok kena makan sehari sebijik.. kena makan 2 kali sebijik gara-gara HB turun. My tanya kat nurse banyak-banyak ubat+vitamin tu yang mana PALING penting.. hahaha niat hati nak telan yang penting-penting jek... terus nurse jawab SEMUA PENTING... semua berkait.. awak kena makan... errr... baiklah...-..-'

Sebelum keluar bilik, nurse siap pesan raya ni jaga makan.. jangan sehari beraya 10 buah rumah semua rumah awak bedal lemang, dodol, ketupat segala... air manis rasa kat bibir je hahahah... adeh~ yela, dah suspect diabetes ni kannn kena lah jaga makan.. tapi My ni selalu main taram jek...-..- bila nurse cakap apa effect kat anak dalam perut kalau tak jaga makan, kalau terlebih gula bla bla bla.. alahai terus My sedar diri... owh aku perlu disiplin!!!! janganlah kesedaran ni datang sehari dua je..-..- sorry again my dear baby.... mommy cuba oke mommy cuba... huhu....

Semalam kena cucuk kancing gigi. adeh lama kot tak kena inject kat bahu.. sampai sekarang masih kebas lagi bahu kiri ni... -..- Sekarang ni movement baby dalam perut semakin terasa.. tapi taklah sampai tahap terasa betul dia tendang-tendang. just rasa macam ada benda gerak-gerak dalam perut. Kadang-kadang tiba-tiba je ada gerakan macam baby tersedu kat perut. time tu selalu la My amik tangan echek hasben suh rasa hehe dia pun eksaited sangat... dahla kami tatao lagi jantina baby apa lagi. selalu gado2 sorang panggil baby boy sorang panggil baby girl... hahahahaha... lepas raya nantilah jawabnya baru scan baby... kita raya dulu oke... :)

Semalam masa My check up dapat call encheck hasben.. Pakcik dia passed away... Pak Lang. Allahuakbar... 3 hari je lagi nak raya Pak Lang plak pergi tinggalkan kami selamanya.. Kesian Mak Lang n anak-anak... pilu je My tengok semalam... Tak dapat bayangkan kalau My di tempat mereka menerima berita pemergian orang yang sangat kita sayangi... Sudahnya semalam, My amik EL sebab takut tak sempat nak masuk office sebab pegi melawat arwah. Al-fatihah untuk Pak Lang.... semoga rohnya tenang di sana.... 

haih~ okelah... jom koje.. koje la sangat... dengar lagu raya je nih... cepatlah masa berlalu.. rumah tak berkemas lagi... huhuhuhuhu~

4 comments:

With Julia said...

selamat hari raya my...moga lepas raya nanti leh dpt tau jantina baby..mesti seronok pula nak pilih nama moga dipermudahkan ye...xmo skip2 ubat ye...ingat baby ingat suplimen...baru sihat...tatta

Pink Lavender said...

baby nak mkn ketupat dl yer..
selamat menyambut raya..=)

^^nu[dd]yra^^ said...

salam aidilfitri My :-) ...jgn luper makan ubat tau!

noradzlina.kamdani said...

kak lin dh lama xkose nk mkn ubat.
HB mmg low..dose kene 2 bj 1 hari (tp slalu tpu ckp mkn ubat)
jantina baby x tau lg. blm g scan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers