9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Tuesday, August 28, 2012

Sambung Raya di Wad Bersalin

Selama hidup 25 tahun xpernah skalipun My masuk hospital. selalu melawat org je. tapi kali ni, merasa gak bermalam di wad ni haih~

Alkisah semalam sangatlah tak larat nk pegi kerja... walaupun tak dinafikan ada sedikit malas dek cuti raya seminggu, tapi kesihatan diri juga menjadi halangan.. namun My gagahkn gak diri pegi ofis dgn hrpn kesihatan will not getting worst. Tapi xtahan sgt nk menanggung so My ke klinik mntak ubat. doc cek temperature tinggi demam katanya patutla bisa-bisa satu badan. Ditambah plak heartburn yang kejap2 datang adeh.. last2 doc bg MC...

Flashback: Ahad malam sebelum kerja hrtu My pedih ulu hati y teramat sangat. Tak pernah lg rasanya sakit sekuat tu, sakit ulu hati pun masa awal2 preggy hrtu itupun taklah teruk mana pun. So bila dah sakit sangat tu My letak minyak angin je.. ada rasa loya beberapa kali tapi My tahan je. En hasben ajak pi spital tapi My memikirkan service yg lambat yang bakal My terima kt GH tu+esoknya plak dah hari bekerja so My berkeras tanak gi. Cuba tidur tapi xmampu nak bernafas dgn baik..Sudahnya, My terus termuntah2.. nasib baikla enchek hasben da letak siap2 letak baldi kat sebelah katil kalau x jenuh gak nak bersihkn lantai tu kang... teruk gak My muntah sampai terkucil2 kau... encek hasben gak yg tlg cuci hihi. pas dah muntah tu rasa lega sket so My masuk tidur tapi pukul 3.30pg terjaga balik sebab sakit ulu hati lg n smbung muntah lg. pg tu masa nk g keje mg dah flat giler muntah2 kuar asid je sebab perut dah kosong haih..

Semalam dapat MC My berehat kt rumah in law kt Kepong smntara tggu hasben blk keje. Sepanjang hari My tidur bangun pun gi solat je. makan pun jamah sket je. xlarat sangat menangis2 My tunggu hasben balik. Dia balik je terus ajak pi spital tak tahan sangat dah rasa. spital terdekat, My ke selayang je la. Mula2 gi bahagian kecemasan tapi sebab kandungan dah lebih 20minggu dia suh direct to bahagian dewan bersalin. Ah sudahhh jangan cakap den nak bersalin plak baru 6month++ je ni. Sampai sana dia cek la apa yang patut, urine, BP, scan perut.. Doc cakap baby okay.. tapi sbb My banyak muntah sebelum tu so dia advise to be warded. adehhh malasnye biasala tu nak cek details. doc kata takut food poisoning hurm...

pukul 12 lebih mlm td baru masuk ward, tunggu kemain lama. enchek hasben balik rumah ambil brg2 pukul 1 lebih baru dua dtg balik. kesian dia xcukup rehat dahla pg ni nak gi keje. Malam tadi My kena drip air.. tghari ni baru dia cabut. setakat ni takde apa yg serius tapi dia nak pantau lg kalau x ok esok kena drip air lg adeh sakit woooo dah lah susah nk ke toilet kena angkut mesin tu sana sini.. grrr

My stay kat wad ibu bersalin.. malam tadi dok dengar baby menangis je la.. patient kiri kanan sumenya yg baru bersalin. masing2 ada anak kat sisi My je sorang2 yela lom nk bersalin kann.. sayu plak dgr sore babies.. anak mommy menendang2 je dlm pewot.. hihi can't wait to see u syg!

tadi doc cek everything is ok n under control.. InsyaAllah esok dah boleh discharge kot. bosan kottt duk dlm wad ni.. tak sggup den dok lame2. org y bersalin pun sorang2 dah balik tau sob sob
doakanlah mommy n baby sehat2 je ye... till then!

4 comments:

Anum said...

ernnnnnnnnnnnnnn

mas saari said...

moga my cepat sembuh dan baby sihat!
lepas ni kena jaga betul2 pemakanan..

noradzlina.kamdani said...

kak lin pun tgh mengalami heartburn yg melampau..tp tahap muntah jek la...mkn gaviscon..tp xbrape lalu la.

my jaga diri bebaik ok.

permata biru said...

semoga cepat sihat..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers