9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Wednesday, October 10, 2012

Bayi Rosak Saraf Otak Perlu Bantuan


-entri ringkas-

Dapat sms pagi ni sebaik sampai office jam 8 pagi…
“Syg nanti sampai ofis bace Berita Harian ad bby sakit saraf.. Bley tak derma 10 ke 20 ke kat acc die.. abg tgk kt tv3 tadi sebak sedih sume ade sian die syg.. Name bby 2 adam syukri.”
Alahai… tersentuh hati My… enchek hasben memang sukakan budak-budak. Sifat kebapaan dia memang dah terserlah lagi-lagi sejak baby dalam pewut ni semakin membesar… Kalau dengar sikit berita pasal baby mati tersedak susu, kena buang dari atas flat, kena dera.. memang dia tak sanggup nak tengok atau dengar… naluri seorang bakal bapa barangkali…

My selak Berita Harian pagi ni.. yes, Ahmad Adam Syukri. Baru berusia 7 bulan… dikatakan kekurangan oksigen dan mengalami kerosakan saraf pada otaknya. Kini, dia bergantung pada mesin oksigen untuk terus hidup. Allahuakbar.. simpati sungguh pada nasib bayi ini… apatah lagi pada ibu dan ayahnya yang menanggung penderitaan menerima ujian berat ini.

So, to all readers… marilah kita sama-sama membantu bayi malang ini. Sekecil mana pun sumbangan anda pasti ada ganjarannya di sana nanti…

Untuk sumbangan, bolehlah disalurkan kepada akaun bank si ibu:
Noraisah  Mohamad Malena
161136331818 (Maybank) atau 02040007292201 (CIMB)

Hulurkan tangan, ringankan beban... Sumbangan anda, Allah saja yang mampu membalasnya…

Moga Adam Syukri dapat terus hidup dan membesar dengan sihat dan ceria seperti bayi dan kanak-kanak lain. Amin…..


4 comments:

Anum said...

ya allah

tamansyurga_87 said...

tadi baru tgk kat tv3.. sedihnya.. :'(

:: Mrs.Eady :: said...

insya Allah..

EzMa said...

pagi ni tgk kt MHI.. kesian tgk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers