9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Wednesday, October 31, 2012

I need him until the end of my life... :(


I am not in the mood of doing anything ryte now… but demi sesuap nasi I have to… fyi, My masih di sini… belum rasa nak beranak lagi hehe. I am 35 weeks++ now… Alhamdulillah… moga-moga baby dalam perut ni bertahan sehingga betul-betul sampai waktunya perlu keluar… n yet, My masih datang bekerja. Pelikla asal ramai tanya…. ‘asal ko tak cuti lagi’..? erkkk…. Lum rasa nak beranak koje je laaa… sakit-sakit pun datang gak koje… duk rumah pun bukan buat apa… fikir camne keadaan masa bersalin nanti lagi buat My tak keruan so ada pekdahnya My datang bekerja selagi belum betul-betul tak larat nak datang. InsyaAllah…

Anyway, apa yang merunsingkan kepala otak My sekarang ni bukanlah kerana memikirkan keadaan diri atau baby… InsyaAllah kami sihat-sihat saja setakat ini.. sakit-sakit yang selalu tu, biasalah… dah nama pun preggy kan… nikmati je… J yang buat My risau sekarang ni adalah enchek hubby. Lately ni dia selalu tak sihat… dia kata dia sihat tapi fizikal dia tak menunjukkan macam dia sihat… demam on off on off. Sudah sedia maklum enchek hubby antibody nya tak cukup kuat. Memang senang diserang demam… sekarang ni setiap hari badan dia kejap panas kejap tak. Lagi-lagi tang malam.. My selalu tak leh tidur sebab dengar dia seakan mengigau… dia macam merengek sebab badan dia tak berapa sedap. Bila My rasa badan, leher… MasyaAllah panasnya… risau betul dibuatnya.. L

Semalam masa enchek hasben kat tempat kerja, ada dia ke klinik. Doc kata demam biasa.. kalau tak ok dalam masa dua hari baru dia cek darah. hurm… My risau. Malam tadi sampai pagi ni badan dia panas. My suh dia gi klinik cek darah. takut ada apa-apa kan. If darah okay tapi dia still demam My pesan gi pvt specialist. I dun care. Dia kena sihat… L

Sejak abang enchek hasben passed away 3 weeks ago, My memang sangat fobia bila dengar enchek hasben sakit. Arwah abangnya setahu My pun senang demam.. apatah lagi bila dah kena infection cepat je virus tu serang satu badan dan menjadi punca akan kematiannya. So, bila enchek hasben sakit, My jadi risau… L Dahlah My tengah sarat preggy, enchek hasben tak sihat… siapa nak jaga kami? L Dia kena sihat… dia kena jadi kekuatan My… I need him until the end of my life… L

Ya Allah… ampunilah dosa-dosa suamiku, sihatkanlah tubuh badannya… Jauhkanlah dia dari sebarang penyakit...  panjangkanlah usianya….. Amin….

7 comments:

permatabiru said...

semoga semuanya sihat dan selamat..jgn steress2..yer..take care

Anum said...

amin

e k i n ♥ y u s r i said...

semoga husband my sehat

ieda79 said...

amin..

moga Allah melindungi kalian..

Faizal Fredley said...

semoga segalanya baik belaka kak my.....

*Vivilicious* said...

semoga suami My cepat sembuh. huhu tabah k untuk baby.. AMin.

Mrs. Abi said...

insyallah semuanya baik2 aje... jgn pikir sangat eh kak my, tenang...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers