9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Tuesday, October 9, 2012

Persiapan & Kelengkapan Bayi


So far, persiapan bayi boleh dikatakan hampir 100% prepared. Tapi macam tak complete je. So, My bagi 90% je lah heheheh.Biasalah mommy to be… mana pernah cukup…:D

Jom tengok apa yang bakal ibu ni dah sambar untuk bakal baby tak lama lagi… J

Barang-barang kat atas ni adalah antara barang-barang terawal yang My beli.. rasanya bulan Mei /Jun kot. Masa tu ada Pureen Warehouse Sale kat PJ. So entah bila lagi ada warehouse sale kan My ajak lah enchek hasben ke sana. Sampai sana main suka hati je masuk shopping beg barang-barang yang berkenan heheh. Masa gi sale ni habis around RM250++...


Fasa seterusnya... eceh siap berfasa-fasa... My beli barang-barang ni semua thru online. Sedia maklum, memang tak banyak masa sangat nak keluar shopping.. so banyak juga barang-barang yang beli online tapi taklah beli sekali semua dalam satu masa... berperingkat-peringkat.. kalau tak nampak lah duit tu kuar macam air kannnzzz... hehe.

Diaper Bag - RM 47 (onlinebabywear.com)
Nursing Cover - purple - RM44 (mypermatahati.com)
Handkerchief - RM 9.00 (ucuk-mama.blogspot.com)
Confinement Sock - RM4.30 X 3 Pairs (ucuk-mama.blogspot.com)
Safety Pin - RM4.30 X 2 packs (ucuk-mama.blogspot.com)
Tilam Travel - RM41 (ucuk-mama.blogspot.com)
Autumnz Milk Storage Bottle - RM39 (onebabyworld.com)

beli online jugak... :)
Autumnz Disposable Breastpad 60 pcs - RM 25.90 (onebabyworld.com)
Confinement Shoe - RM 12.00 (mammahouse.com)
Confinement Socks (tambah lagi 2 pairs hehe) - RM 4.30 X 2 pairs (mammahouse.com)
Nursing Bra - RM 9.95 (enjoybreastfeed.com)
Head protection - RM5.80 (enjoybreastfeed.com)

online dan online lagi...:D
Towel Hooded - RM 23.90 (onebabyworld.com)
Receiving Blanket - RM 10.00 x 2 pcs (onebabyworld.com)
Newborn Hat - RM3.50 & RM2.00 (Mammahouse.com)
MAM Bottle - RM30.15 (enjoybreastfeed.com)

Haaa... yang fasa terakhir ni (tak bape nak akhir la) My beli offline. Campur-campur ada beli kat Giant, Mydin, Carrefour... Barang-barang consist of baju-baju baby,mitten & booties, towel, cloth detergent, barut dan sebagainya... Total barangan adalah RM200++ hehehe.

Setakat ni je lah dulu kot barang-barang keperluan baby. Sekurang-kurangnya cukup untuk selepas bersalin nanti.. Anything yang diperlukan yang tak cukup atau belum ada boleh beli masa berpantang... Siapa yang kena beli? Mestilah Daddy dia hahahahaha...

Tak sabar nak tunggu anak mommy keluar... :) Moga Allah permudahkan kelahiranmu sayang!

notakaki: korang rasa, apa lagi yang My belum sediakan untuk persiapan baby? hurm.....


8 comments:

Niza said...

Saya ada nampak maternity pad kat situ. Actually, mengikut pengalaman saya bersalin baru-baru ini, pad tu sangatlah tidak selesa. baik awak cari pad yang biasa macam kotex etc.

Mrs. Abi said...

tudiaaa....byknye....hehehe...semoga semuanya dipermudahkan...amin

mynameismy said...

@Niza

ada juga dgr org ckp xsuke pakai yg maternity punye pad. maklumla first timer hehe. xpe kalau xsesuai nnti My beli pad yang lain..:)

mynameismy said...

@Mrs. Abi

hehehe..
Thanks. Amin...:)

zana said...

ada2... plan nak letak nama baby apa?? hehe

*Vivilicious* said...

tak sabar nyer!!

*Vivilicious* said...

nak tanyak...beli brg on9 kt mommahouse tu..price yg diberi tu termasok postage dh ker??

juicy X said...

UWAA EKSAITEDNYAAA TGK BRG BABY

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers