9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Thursday, January 3, 2013

Dhia Batrisyia turned 1 Month!

Rasa macam baru semalam melahirkan puteri kami yang terchenta, Dhia Batrisyia... Pengalaman melahirkan Dhia masing jelas terbayang di ingatan... Harini, anak mummy dah berusia 1 bulan... Subhanallah maha suci Allah yang menciptakan... Syukur padaMu atas kurniaan... :)

Pagi ni Dhia bangun seawal 4 pagi... *__* Haih~ sudah sedia maklum anak mummy ni susah lena tidurnya.. bila dibedung seboleh-bolehnya dia mintak dilepaskan.. Bila dah dilepaskan asyik berbunyi je.. mata pejam tapi suara ehek ehek je.. nenek n mummy tak lena tidur malam tadi.. si Dhia ni ade je yang tak kena tau...

Dari pukul 4 pagi mummy bangun susukan Dhia.. biasanya lepas menyusu Dhia tidur balik, tapi matanya buntang sungguh haih~ Sudahnya sampai ke Subuh Dhia berjaga,mummy terus tak tidur dah.. uwwwaaaa... Lepas Subuh baru Dhia lelap, mummy plak dah kena bersiap dulu nak ke klinik bawa Dhia inject 1 bulan... Dapatlah sejam lebih gaknya Dhia lelap pastu nenek kejutkan Dhia untuk mandi-mandi n bersiap. Mummy eksaited betul pagi tadi sebab dapat keluar rumah walaupun hanya ke klinik hahaha... bosan kau berpantang takde ke mana langsung...-..-

Daddy kat KL, so atok yang hantar kami ke klinik pagi tadi. Huhu.. behave je anak mummy sepanjang nurse tu check dia. Yela masa pergi tu dia dah kenyang so takdelah nak meragam sangat tapi tidurnya terganggu pagi sebelum keluar so sebelum dia merengek cepat-cepat My ikut nurse untuk check My plak sementara Dhia nurse letak atas katil bertemankan nurse-nurse yang lain. Atok hantar je lepas tu dia pergi dialisis. My ingat datang dia cek n inject baby je rupanya mummynya pun kena check sekali daaaaa... dahla pagi tadi gi klinik pakai jeans membebel nurse tu hahahahah...:D Ala lagipun luka bersalin dah tak rasa sakit dah siap leh terkangkang-kangkang dah pun... ngeh ngeh ngeh

Semuanya okay kot cumanya My tengok tadi masa timbang berat My belum turun sepenuhnya.. fuhhh... ada beberapa kg lagi untuk dimusnahkan untuk kembali kepada berat asal sebelum preggy. Tapi harap sangat dapat balik berat masa sebelum kawen.. kalau boleh nak berat dulu-dulu.. masa slim.. sebab sebelum kawen pun dah bambam grrr... InsyaAllah.. masih berusaha untuk itu!!

Lepas dah cek My semua last sekali sebelum balik baru nurse inject Dhia. Masa tu Dhia dah terlelap kat riba My sebab dia dah start merengek-rengek sebelum tu. My bagi dia minum susu terlolap terus alololo siannya. Masa My dukung dia nak inject pun masih tertutup matanya... Selak je peha nurse inject... waaaaaaaaa! menjerit dia.. alahai kesiannya tengok dia masa tu. kalaulah sakit tu boleh transfer kat mummy, bagi je kat mummy asalkan Dhia tak rasa sakit. Terus My peluk-peluk pujuk dia tapi Alhamdulillah dia menangis sekejap je sama macam masa dia kena tindik dengan mak bidan hari tu.. (hehe anak mummy dah tindik dahhhh... nanti leh beli subang emas...:D ).

Dah settle semua kami pun balik.. Lepas tu sampai ke petang Dhia tak nak tidur grrr... dah dodoikan, tidur.. tapi sekejap je tak sempat mummy nak qada' tidur dia dah bangun alahai.. ni lepas maghrib tadi barulah dia lena... Itupun banyak kali gaklah tidur bangun tidur bangun... bunyi sikit je bangun.. napelah ikut macam mummy jenis senang terjaga tidur.. napelah tak jadi macam daddy bunyi bom sebelah pun lum tentu bangun..-..-

Anyway... anak mummy dah sebulan dahhhh... tak sabarnya nak tunggu habis hari nak bawa Dhia tengok dunia luar plakkkk huhu... Be a gud girl ye sayang... :)

Da balik rumah afta inject. muka mengantuk tapi tanak tido! grrr
See see kemain buntang mata ptg tadi siap jelir lidah kat mummy sebab gagal tidurkan dia...-..-

fine fine... harap-harap malam ni Dhia tak meragam lagi. bagilah mummy qada' tidur ni....-..-

notakaki: Terdetik nak buat Give Away lah sempena kelahiran Dhia n sebagai pembukaan 2013... sepanjang tahun 2012 takde buat GA pun.. sebab malas hihi... korang nk join x? hurm.. tapi nk bagi hadiah apa ye? korang rasa? bajet-bajet ciput dahla ye...huhu...

5 comments:

Mrs. Abi said...

uikkk??? dh sebulan??? cepatnyaaaaa.... rs hari tu baru lagi duk baca entry kak mytggu turn nk bsalin tu kan hahahhaa

Kakzakie said...

Baby biasa dlm pantang kalau suka berjaga siang bererti suka tidur malam tapi jarang baby suka jaga masa siang macam Dhia - biasa baby suka berjaga malam. Tapi bila lepas pantang akan biasalah terjaga sekali-dua sebab nak susu..

Comellah Dhia - geram tengok mulut dia tu:)

noradzlina.kamdani said...

my, nnt pm address my yek. guna FB akk, Noradzlina Kamdani. email kdg2 xsampai...email kak lin tu biol.

With Julia said...

Wahhh dah sebulan...alhamdulilahhh cpt betul msa berlalu kan my...mulut dia sebijik ikut mommy dia taw...comel sgt2 taw....:) mommy nanti Dhia dah masuk bulan ke bulan nanti berubah time tidurnya...dulu Qaiser pun cm tuh lah my...bila dh masuk 4 bulan lebih dia tidur mcm org tua2...lenaaaaa ;)

Syuhadah Razali said...

org tua2 cakap..kalau baby dalam ari dia banyak meragam...lepas hari dia akan ok...ASYRAAF alhamdulillah tak meragam sangat sampai sekarang...jaga ank dalam pantang satu benda sangat penat..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers