9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Monday, February 4, 2013

Back to Work!

Akhirnya…. Berakhir sudah percutian selama 60 hari selepas berpantang melahirkan puteri terchenta, Dhia Batrsyia. Subhanallah.. Allah je tahu macam mana rasanya tinggalkan anak sendiri dalam jagaan orang yang tidak kita kenal rapat a.k.a orang luar. Apa yang My harapkan, anak secomel Dhia akan dijaga sebaik-baiknya…. Sebak sangat nak tinggalkan dia pagi tadi. Dahla baru bawa dia pergi injection 2 bulan. Melalak-lalak dia lepas kena inject sampai bengkak-bengkak mata. Alahai siannya anak mummy. Balik rumah pujuk-pujuk dia, bagi susu baru dia diam n terlelap. Sampai rumah BS dia celik nampak My terus dia senyum… dah ok barangkali. Tak sabar tunggu petang mummy rindu Dhia! L

First day keje? Agak janggal sikit. Mana tidaknya 2 bulan cuti kauuu… nasib baik tak lupa mana satu workstation den haha. Tapi skejap je lah lama-lama dah kembali kepada diriku seperti 2 bulan yang lalu, Cuma bezanya… dahku yang dulu tak se slim dahku yang sekarang… :D Alhamdulillah ramai yang kata dah kurus… Ops! Jangan kembang! Kurus ini takkan statik macam ni je… can be more slim or re-bigger! So, beware on what u eat! Lebih-lebih lagi bila dah naik keje ni… lots of foods will coming in front of your eyes soon! -..-

Errr… korang nak kurus gak? Meh amalkan supplemen Shaklee… J more info sila sms/whatsapp 019 336 4122 hoke… (iklan kejapppp...:P)

Ok first day nampak relax sikit… Cuma tengah review on our new website n do a little bit uploading works on it. esok? Lusa? More projects will come soon I guest! Sejak-sejak company dah rebranding ni My sure there will be more exciting tasks to do it soon… hurm….

Apapun, My harap dapat biasakan diri sebagai pekerja… and at the same time My dah jadi Dhia’s Mummy!!!!

Ya Allah… permudahkanlah…. 

2 comments:

mas saari said...

selamat kembali bekerja my.. insya allah dhia akan dijaga dgn baik!

With Julia said...

Yeyyy! Mama Dhia dh masuk keje...Dear, mmg mood memula masuk keje mmg berbaby blues sakan...termasuk julia sndri ok...seminggu pertama nangis depan kawan x tahan tggl baby kt my mom je pun...bukan org x kenal. Itu pun bleh nangis teresak2 hahhaha kalakor tgk...tp bila dah masuk fasa sebulan bekerja its slowly recover...pelan2...Mama dhia pasti boleh! Bila kita bersemangat dan selalu bisik kt telinga baby yg umi bekerja utk masa depan baby, insyaAllah dia faham tau my...ju dh praktikkan, Qaiser seolah2 faham dan merelakan umi dia keluar bekerja sambil sayu je mata...sedihhh plak komen ju kan...anyway dear, selamat kembali bekerja dan menjadi mommy yg bekerjaya sebagai wanita, isteri dan ibu...u can do it dear...

p/s haaa nanti ada masa why not kita buat event gathering gan mommy2 blogger yg lain? setuju? leh bawak anak memasing yeyyyyyyy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers