9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Saturday, February 23, 2013

Hak Dhia yang terpaksa saya catu... :'(

Masih menderita diserang chicken pox... bukan sahaja menderita di kulit malah menderita di hati bila tak dapat nak sentuh dan kucup anak sendiri... ='(

2 malam biarkan Dhia di rumah BS dah cukup buat My tak keruan. Tidur malam asyik terjaga dan termimpi Dhia... suhu badan naik mendadak. 2 malam kejutkan hubby dengan suhu badan yang panas sambil menangis sebut nama Dhia... diberinya My panadol dan letakkan kain basah kat kepala sebelum My kembali tidur sehingga Subuh...

Akhirnya semalam My minta enchek hasben untuk ambil Dhia dan bawa ke rumah MIL. Ye, kami ke rumah MIL sementara My sanggup tumpang tidur di rumah seorang kawan baik. dekat dengan rumah MIL. So, Dhia dijaga nenek walaupun sebenarnya nenek kurang larat. Sesekali waktu hubby pegi kerja My jengah juga ke rumah MIL bantu apa yang patut tanpa menyentuh Dhia.. seksa memang seksa... tapi apakan daya... :'(

Sekarang ni yang buat My tambah-tambah sedih... bila bintik merah tumbuh betul-betul dekat kedua-dua cik N... Subhanallah... beratnya ujian kecilMu ini... Langsung My tak boleh nak teruskan beri Dhia susu badan My... :'( Stok susu My betul-betul dah susut.. ada My suarakan untuk cari ibu susuan untuk Dhia sementara waktu ni tapi enchek hubby seakan tak mengizinkan jadi terpaksa lah beri Dhia susu formula buat sementara waktu... kecewa memang sangat kecewa... sedih memang sangat sedih tapi My tak mampu nak buat apa.. Inilah hak Dhia yang terpaksa Mummy catu buat sementara waktu... maafkan mummy sayang... :( kalau My teruskan bagi susu badan khuatir jadi lebih teruk pada Dhia... :'(... So, untuk pastikan susu badan sentiasa ada My masih kena konsisten pumping tapi hasilnya terpaksa dibuang...:'( Kalau tak pump pun for sure Miss B akan bengkak dan My terpaksa pula menanggung kesakitan selagi tak dipump... :'(

Chicken Pox My masih belum ada tanda-tanda nak sembuh... sebahagiannya nampak belum muncul lagi terutama bahagian kaki. Banyak dah air kelapa yang My minum. Mandi pun My mandi guna sabun daun semambu. Tapi macam tu je lah. Bintik-bintik ni nanti akan jadi ape ye korang? meletopkah? lepas tu? arghhh cepatlah sembuh... tak sanggup nak hadapinya lebih lama lagi... :( akibatnya, cuti kerja lama... cuti pegang anak pun lama... :'(

Ya Allah.... sembuhkanlah.... :'(

5 comments:

nini said...

cuti lama tu best, tapi cuti pegang dhia lama lama tu tak menahan kan...semoga akak cepat sembuh...=D

Gadis said...

My..
banyakkan minum air kelapa..
untuk habiskan semua ciken pox kuar..

tapi kiter beru lepas bersalin..
ain pun pantang lagi bab minum air kelapa..

semoga kuat ye..
Dhia faham keadaan mummy nyer tu..
cuma x pandai nk bgtau..
sabar ye My..

mas saari said...

bintik2 tu akan pecah sendiri dan kering.. masa dah pecah and kering lagi bahaya dan mudah berjangkit.. cubalah buat air penawar dengan mana2 org yang pandai my.. mcm anak akak ni kena campak buat air penawar, alhamdulillah hari ni hari ke-4 dah kurang ruamnya.. dia pun dah tak demam..

Fadilah Aziz said...

Harap My tabah..saya baca entri ni pun rasa nak nangis fikirkan baby My yang tak dapat belaian dan susu ibu dari My, teringat masa saya pernah demam denggi dan warded dulu..menangis juga berpisah dgn anak. My sabar ya, insyaAllah lepas sembuh nanti dah boleh breastfeed balik

With Julia said...

mommy dhia, jgn stress ye...semua org akan alami chicken pox...nsb baik x kena masa mengandung...itulah dia dugaan Allah...harap mommy dhia cpt sembuh ye....jgn stress ye dik...kuat semangat baru ia akan lg cpt sembuh :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers