9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Tuesday, March 12, 2013

cuti kerja lagi...

Alahai... tak pasal-pasal kena EL harini. Babysitter Dhia sms enchek hubby bgtau tak dapat jaga Dhia harini... tak larat demam katanya. Memang dah 2 hari BS tu tak sihat senanya. Tapi harini makin menjadi-jadi demamnya langsung terus tak dapat nak jaga Dhia...

Kami suami isteri dah serabut kepala fikir sape nak jaga Dhia... Enchek hubby tak boleh nak cuti. My? Banyak hari sangat dah tak datang keje. Kan ke minggu lepas baru naik keje selepas 2minggu MC? Haih mulalah rasa serba salah tak tentu pasal... Kami bukan ada sape dekat sini. Nak hantar kat MIL? Tak sampai hati sebab MIL bukannya larat sangat dah. Nak dukung Dhia pun alahai... lagilah Dhia ni dah 5kg+. Nak melayan Dhia lagi nanti... kesian.. :( ipar-ipar My pun takde yang housewife huhu semua berkerjaya....

Sudahnya, My lah yang terpaksa mengalah. Duk rumah jaga Dhia. Apa boleh buat... dah ada anak ni kenalah berkorban sket. n normal lah early stage mungkin ada masa-masanya i'll not available to go to work. Mahap boss... :(

Nak kata ada anak ni menyusahkan? Ada anak ni buat kerja terbatas? Owh tidak sama sekali. Anak kan amanah.. anak ni pembuka rezeki.. InsyaAllah rezeki ada di mana-mana. Ni cuma dugaan kecil yang Allah bagi. Allah cuma nak duga kami mampukah menjaga amanah yang diberi... Allahuakbar....

Moga Allah permudahkan urusan My sebagai pekerja kepada majikan.. sebagai ibu kepada Dhia.. sebagai isteri kepada enchek hubby dan yang paling penting.. sebagai hamba Allah yang amat naif kepada Tuhan yang satu.... InsyaAllah....







Pengedar Shaklee anda:
Maizatul Akma ID: 931432
sms/whatsapp: 019 336 4122 
Email: mythegreat87@yahoo.com 
FB: Vitamins4HealthyLife 
 Hubungi saya dan dapatkan suplemen kesihatan anda hari ini! Konsultasi percuma... :)

4 comments:

juicy X said...

HUUU...MCM TULA BILA DH ADA ANAK KAN..YG PENTING BOS KENA FAHAM

misz_adirull said...

kesiannya my..sabar lah ye. hope baby sitter my tu cepat sembuh.. Yelah, kalau my slalu cuti pun susah jugak kan..

With Julia said...

Betul tuh my...anak itu amanah...so bos kena fhm bila jd situasi mcm nih...moga dipermudahkan ye

nini said...

sabar yer kak..semoga semuanya dipermudahkan...=D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers