9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Friday, March 29, 2013

Dhia oh Dhia


As salam readers… woooo how many days I didn’t post? Huuuuu~ been very busy. Errr busy ke? Not really cuma kekangan waktu. Priority come first.. so belog naifku terpaksa diabaikan… :P

Perihal kerja.. ok je. akan padat with task soon. perhaps. Nyaris-nyaris rasa nak mengalah with my career.. ada rasa demotivated seketika haritu… dunno why… penah rasa perasaan seumpama ini 2 years back.. but Alhamdulillah I can survive until now. So now, takkan tak boleh ye dak? Ni semua mainan perasaan je. Lebih-lebih berperasaan bila dah kawin n dah ada anak plak sekarang ni. hurm… U can do it My… !



Anyway, masalah baby sitter dah selesai. Pengasuh recommend another BS dekat-dekat area rumah gak. Alhamdulillah dia tak fikir panjang.. boleh jaga Dhia. Kakak tu age range die around 40+.. Nampak okay.. banyak mulut gak. Yang penting bukan jenis aktif keluar sana-sini. So InsyaAllah Dhia takkan kerap kesana sini lagi. Husband dia pun keje jauh, KL. Berulang naik train katanya. Cumanya yang merisaukan dia ada jaga 2 orang budak currently. Sorang 5 tahun sorang lagi setahun lebih. Dua-dua boy. Haih… But seems like akak tu confident je bleh tambah lagi sorang… Nak survey survey lagi manalah kitorang ada masa. So, why not cuba dulu. Akak tu pun kata dia akan cuba jaga. Kalau ada yang kitorang tak puas hati dia kata bagitau je n dia tak kisah pun. Then oklah… will see how…

So, today will the last day Dhia dengan current BS. My dah selesa dah senanya dengan BS sekarang. Cumanya yang tak berkenan bila dia suka keluar sana sini n ofkos lah kena angkut Dhia sama. Lagipun dia dah reti n biasa handle susu badan untuk Dhia. Coming BS ni My dah bagitau awal-awal Dhia minum susu badan, nanti My ajar dia macam mana nak handle. Harapnya dia faham n senang nak handle SIP soon. My harap Dhia dijaga dengan baik.. keselamatan dan kesihatannya terjamin… Taknak jadi macam haritu dengan current BS…

Kuku Dhia memang My kerap potong. Tapi walaupun dah potong kuku tu still rasa tajam bila dia mencengkam. Dhia plak dah tak pakai mitten n sekarang ni memang tangan dia tengah gatal pegang itu pegang ini.. n one thing dia sangat suka buat adalah dok garu-garu kepala… Kalau dibiarkan Dhia sorang-sorang for sure datang balik dah luka belakang kepala dia. Kalau dengan My memang My selalu tepis tangan dia n kalau aktif sangat My akan sarungkan gak mitten. Kalau dia tido pun My akan sarungkan mitten even dia berbedung confirm tengah-tengah malam kang dia berjaya lepaskan diri so kena pakai mitten kalau tak berparutlah belakang kepala. Asal kat rumah BS My balik je mesti ada luka baru. Haritu sampai berdarah. Alahai dah tau Dhia tu tangannya tak reti dok diam pakaikan je lah mitten kak oi… sian My tengok dah banyak parut luka belakang kepala dia.

Satu kes lagi haritu  Dhia lebam. Masa My nak amik Dhia akak BS tu dah bagitau awal-awal yang tengahari tu masa dia baru lepas cuci Dhia berak, dia tak sengaja terjatuhkan botol water spray kat muka Dhia. Korang dapat bayangkan tak? Spray bottle yang selalu orang dok guna cuci baby berak tu? Masa tu bekas tu My tengok tengah penuh dengan air.. bayangkanlah botol seberat itu jatuh kat muka anak kau… pergh… menangis gak Dhia kejap dia kata. Mau tak nangis. Kalau terjatuh kat kaki kita yang dah tua Bangka ni konpem terkedu kejap menahan sakit inikan baby 4 bulan?? Alahai sentap mak bila tengok pipi anak lebam tapi nak buat macam mana benda dah jadi. My senyum je lah dah dia ngaku dia buat. Takkan My nak claim dia dera Dhia plak kan… hurm kesian Dhia… :(

Apapun, moga coming pengganti BS Dhia ni adalah yang terbaik.. Moga Allah lindungi keselamatan anak mummy, moga Allah pelihara kesihatan anak mummy tak kira kat mana pun.. with or withour mummy... love you Dhia! ;-*


 

1 comment:

With Julia said...

Aminnnn...doa ibu mustajab tau my...x sangka Dhia cpt betul besar....alhamdulilahhh dh jumpa BS baru...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers