9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Tuesday, May 21, 2013

Dhia's outing to Melaka

Owh seminggu lebih tak ke udara. Ada di sini sebenarnya.. Cuma takde update post hihi. Penyakit ‘M’ dalam badan sudah sedia besar nampaknya… -.- n as usual alasan terbaik adalah ‘tiada masa’… Urghhh… mata ke atas tangan ke dada. :P

Ini hapdet 2 minggu lepas punya citer. Ke Melaka dengan family in law. Saje lepaking or can be a family day also. Bape tahun dah tak jejak Melaka tu. Banyak sungguh pembangunan sekarang. Remember when I was 17th… kena sertai PLKN di Kem rekreasi Ayer Keroh. Masa tu panggilan pertama siri kedua. 3 bulan ibarat 3 tahun lamanya. Seronok memang seronok dapat jumpa kawan-kawan baru but then… kalau yu ols duduk dalam kem tentera tau lah macam mana. Bangun seawal pukul 5 am untuk berebut bilik air untuk mandi. 6.30am dah kena berkumpul.. warming up… then followed by activities sehinggalah tengah malam. Kalau masa tu dijadualkan bertugas tak bolehlah masuk bilik tidur sebaliknya pakai baju celoreng biru tu dan stay kat sekitar kem berkawal.. Kalau buat silap kena marah kena maki depan-depan orang ramai. Yang jadi jurulatih semua bekas-bekas tentera can u imagine how they are? Bape banyak airmata ni turun jangan kira lah dahlah My ni cengeng haha… -.-

Ok lupakan pasal PLKN… apapun My rindukan kenangan-kenangan itu. How fast time flies… =)



Back to trip to Melaka. Kitorang stay kat chalet. Can be Dhia’s first outing jugak kot untuk aktiviti-aktiviti macam ni. Dhia masuk kolam juga first time haha. Dia boleh buat muka kering hoke sikit pun tak takut n nangis. Siap membebel lagi bila rendam dia dalam kolam hehe. Kalau mandikan dia kat rumah pun dia tak pernah menangis.. she love water.. hehe. Lepas berendam masuk bilik dah siap-siap tukar baju semua terus lena alololo siannya. Tapi lelap kejap je hee.



Malam tu Dhia mengamuk kat kedai makan. Satu Melaka dengar dia melalak haha. Mungkin penat sangat agaknya masakan tidak travel dari KL-Melaka.. dia tidur pun kejap-kejap je. haruslah penat. Balik je bilik malam tu tidurkan dia… nyenyak sampai pagi… agak-agak dia merengek haus My ‘sumbat’ je lah kenyang dia tidur balik hehe. Alhamdulillah Dhia senang dibawa berjalan. Tak perlu berbuai kalau ke mana-mana. Kalau ke mall.. soping lah berjam-jam dia seboleh-bolehnya menahan penat dan mengantuk hihi..


Dhia is growing and growing everyday… bila dukung pun dah semakin terasa semangatnya… fuhhh… balik Melaka haritu pun flat giler sakit-sakit badan sebab dukung dia lama sangat. Masuk carrier mengamuk kerimasan… nak taknak terpaksa bergilir dukung dengan daddy. Menyesal tinggal stroller kat rumah.. -.-


Minggu depan Dhia dah boleh start solid food yeay! Mommy tengah eksaited kumpul resipi and all the things yang perlu untuk homemade solid food Dhia… hehe.. Next entry kita stori mori pasal ni ye.. =)
 
Dhia wit 3 month old cousin. tapi knp dia lg beso dr dhia haha. 
Till then!


 

4 comments:

Teena Tna said...

Lawa lah baby nie

Che Rosliza Che Mat said...

comel dhia...

izan mama mia said...

hai singgah cni,..comelnyer anak..

Chekgu Azrine said...

Wahh...homei2 dhia ngn bf..hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers