9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Monday, July 1, 2013

Koma 4 hari gara-gara Facebook tak boleh login

Ngee~ Aku lettew yang koma hahahahahaha… Ini semua gara-gara Facebook!!! Demmmmm…. 4 hari 4 malam berturut-turut hidupku suram sebab tak boleh login to Facebook. Arghhhhhhhhh akhirnya penderitaan itu berakhir juga tengah malam tadi...

Biasalah yu ols people nowadays ibarat cannot go without Facebook. Kan? I believe most of you akan mengiyakan. Mana tidaknya.. My all friends, relatives are all in there. Most of them I don’t have their phone numbers. Can u imagine if I lost them? Ok fine looks like macam tak perlu nak contact dengan semua orang pun takpe.. but then you know.. bukan senang we ols dapat stay connected anytime anywhere. Just because of Facebook. Plus, Lots of my personal pic there. Bila fb tak boleh login, sedangkan FB tersebut masih bernyawa… alahai tak sedapnya macam-macam ada dalam FB tu.. and some of my customers also in there.

I’ve no idea why my account was disabled. Last Thursday masa My nak masuk as usual suddenly FB logout dengan sendirinya from all my personal devices. Eh pehal lak ni. Kecuakan tiba-tiba. Urghhh… Bila try re-login dia minta to verify photos/phone number. But bila dah buat itu ini end up dia keluar page ni
“Please complete a security checkNo verification methods are currently available. Please come back later.”
And after that banyak kali kot come back bila try re-login and re-login dia tetap keluar the same error page. Puas ku godek siang malam pagi petang!! Uwwaaaaaa gelap gelita duniakuuuuuuu

At last tengah malam tadi baru boleh login itupun lepas My dah bukak akaun baru. Siot buat penat je..-.- Entah tiba-tiba malam tadi keluar page dia suruh confirm data + verify itu ini last-last boleh jugakkk. Tatao la pe punca boleh bukak tapi kalau yu ols jadi macam ni sila jangan berhenti godek-godek facebook and cuba google kalau ada cara untuk recover balik. Sometimes jadi macam ni mungkin ada mistake yang kita buat tanpa kita sedar. Mistake tu bermakna kita buat sesuatu yang tidak dibenarkan so kira kena denda lah bila disabled tu! Grrrr… Tapi My tatao apa yang dah My buat… -.-‘

Apapun, welcome back to Facebook My!! Fuhhhh macam baru tersedar dari koma.. what a relief…. Kehkehkehkeh…:P

6 comments:

Cahaya Khaseh said...

btl2..dulu ck pernh deactive kn fb tp xlama sbb dh ketagih ngn benda alah tu..kihkih..

With Julia said...

Stresskan bila fb wat cenggitu...nsb baik boleh guna semula hehhe

With Julia said...

Stresskan bila fb wat cenggitu...nsb baik boleh guna semula hehhe

Anonymous said...

Waaa tlg sy pulak terkono mcm awk...
nk wat cane nih...
sakit pulak ati nih
Verity x verity dok dtg xblh gak bukak2 fb...
Bru nk online biz...sob2...
Tolong!!!!

Anonymous said...

Sy pon terkena prob y same how????
Dari kol 8 td until now xblh bukak
Account temporary unavailable katanya...
Waaaa.....

hazwani niwani said...

sama la kita....nak wat camne..yg wani leh bukak ag dgn smart phone..tp xleh new status..dn komen org....waaaaaaa....ig je la pengganti......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers