9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Thursday, October 17, 2013

Latest Update.. :P

Erk… tatao lah nak categorize diri ku ini macam mana. Sebulan sekali je koooo hapdet belog. Makin menyerlah kemalasan ku. Actually bukan malas.. tatao lah ngape sekarang ni sering ketandusan idea nak menulis macam mana. Selalu je ku cuba untuk hapdet citer itu ini end up.. My save draft sajo biar tergantung.. nak sambung balik udoh expired entry tu hahaha..

Anyway… right now, My cuba jugak habeskan entry ni.. Tapi… tapi.. nak citer apa? -.-‘

Ok let’s story the latest update bout myself, hubs, Dhia….

Me? As usual, masih seorang ibu.. masih seorang isteri.. masih seorang kuli hehe… Workdays bekerja pegi pagi balik lewat petang… Sabtu spend time dengan Dhia di rumah bilamana enchek hubby keluar bekerja. Sunday? Masa kami bertiga… ke kenduri, ke rumah PIL, ke mall shopping, bla bla bla…

Enchek hubby? Dah mula bosan kerja makan gaji katanya. Ada perancangan untuk berhenti kerja paling lewat dalam awal 2014. Nak teruskan dengan his part time business, nak buat full time. Will see how… Kalau ada rezeki InsyaAllah niat itu akan diteruskan...

My? Bila dah jadi mak orang ni.. rasa nak berhenti kerja tu memang 24jam terasa huhu. Teringin nak duduk rumah nak tengok anak membesar… nak duk umah jaga makan pakai enchek hubby. Ah angan-angan je. Apa boleh buat… Kehidupan sederhana beginilah… Kenalah saling memberi dan menerima.. tolong enchek hubby cari rezeki untuk keluarga. At least My bolehlah tong-tong mana yang tak cukup. Dan mentenen diri sendiri pun tak lari ye dak… :P

Dhia Batrisyia?? How fast time flies… our little precious is 10month+ now!! Ya Allah.. bila throwback balik gambar-gambar lama Dhia since she is newly born sebaknya rasa… Tak sangka si kecit ni kuar dari perutku.. Tak sangka si kecit ini sudah besar ini MasyaAllah…. *tears!





Dhia sekarang makin lasak.. Tak padan dengan perempuan. Tak lama lagi nak pandai jalan lettew. Dah mula tatih 2 3 langkah. Tapi merangkaknya masih lebih laju dari tatihnya so she prefer to merangkak hehe. Gigi nan hado walau sebatang. Entah bila nak tumbuh, mommy tak sabar nak masak macam-macam untuk Dhia! ;)

Dan hari-hari Mommy... takkan lengkap tanpa Dhia!!!




Adik Dhia? Errrr seyesly, ramai giler kawan-kawan My yang anak-anak pertama dorang sebaya Dhia dah mula preggy anak kedua.. Secepat ini? Diorang nak rezeki anak kedua awal then oklah. My ni kalau ikutkan memang rindu nak pregnant lagi… rinduuu sangat! Tapi daddy Dhia cakap sabarlah dulu.. takut kami tak larat nak jaga Dhia yang belum cukup besar ditambah dengan diknya pulak.. kerja lagi… Bagi Dhia besar sikit.. manja lebih sikit… Kerja stabil, dapat rumah baru lebih dekat then baru fikir next baby…


I’m feel  like…… Erm ok ok….. sabar ye perut… hehe. 


 

7 comments:

Nurzakiah Hanum said...

tomei2

Mizz ErMa said...

alahai..comelnya dhia mencebik..hehe tang next baby pulak, kalo boleh biarlah mikail besar dulu..sakit bersalinkan dia pon belum hilang lg..hihi

Chekgu Azrine said...

conmelnya dhia!!
sekejapan je derang dah besarkan??

Aty_Fared said...

muker mencebik tu...hahahahah...tergelak tengok...cute betul...

Umi Qi said...

Dhia dah 10 bulan ye....oh my...lama betul x ikut jejak langkah blog mama dhia...comel sgt dia...sama lah kita dear...nak preggy but tggu about a few years dulu :) bg manja puas2.

SweetLikeWhat said...

comelnye dhia..

Zaira Kids Cloth said...

Nak dapatkan pakaian bayi/kanak2 berjenama yang berkualiti dan menarik untuk si comel anda dengan harga berpatutan? Jom shopping di Zaira Kids Cloth..stok baru dah sampai..semuanya comel2..pasti anda teruja..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers