9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Wednesday, November 20, 2013

Throwback

Hola… I’m back!!! Ahahaha… macam baru balik hanimun je kan kat parissss hahaha. Biasela ofis ku kena block belogsepot so mood ku berbelog pn bagai diblock-block… T__T (alas an semua tu!)

Ok nak throwback sikit aktiviti-aktiviti kebelakangan ini…

#Gathering with Mommies & Babies Gojes @ Taman Layang-Layang Kepong

Tak hengat bape HB tapi last month (Oct) if im not mistaken hehe. Kuar santai-santai di pagi hari di Taman Layang-Layang bersama geng-geng Gojes. This is my second time meet them. First time masa Raya haritu (tapi tak buat entry pun hahahhaa). But some of them ada yang baru festime jumpa kat sini.



Hari Sabtu kan kome. Enchek somi pi keja so apalagi kita pi meronggeng la hehe. Tapi dengan keizinan suami leeee… huhu. Ku drive dari rumah ke Kepong. Dhia dah mula meronta-ronta keboringan bila nak dekat sampai huhu. Takpe, ku dah biase.. umpan lah dengan apa-apa yang attract dia supaya tak nangis tak mengamuk.

Di gathering ku jumpa dengan Kak Amy, Anis, Kak Mimy (yang ni pernah jumpa time Raya), Anies, Ciknaa, Aznor, Ain, Julia, Kerol, Mimi… eh sape lagi sape lagi yang ku tak sebut?? Hihi ampunnnnnn kalau ada yang tertinggal ye.. :P



Rasanya yang datang jadi single mother haritu ku, kak mimy, n kerol kot hehe. Yang lain-lain lengkap satu family bahagia gitewwww… eleh ku pun bahagia jugakkkk cuma apakan dayaaa cik abang keluar mencari rezeki hehe.

Anyway, geng-geng gojes ni adalah geng-geng blogger yang dah berkeluarga and ada baby or babies!! Diorang semua memang gojes n ohsem! :P Nice to see yu ols!!

#Balik Segamat setelah 3 bulan tak balik  #Port Dickson

Cuti Deepavali ku balik Segamat setelah dah lama tak balik sejak cuti raya huhu. Rindu koooooo… Yela, bila dah kawen ni kannnn kenalah ikut suami, duk ngan suami. Suami plak keje Senin-Sabtu memang tak dan selalu nak balik kampung… :)



Berkesempatan ke PD dengan mak abah n family akak. Dapatlah tido semalam n berendam dalam air laut. Ku n Dhia yang tak baik-baik dari selsema pun join sekali hehe.

So lepas ni bila plak balik lagi? Huuuuuu

# Dhia's Development & Improvement

Alhamdulillah, Dhia is turning 1 year on coming 3rd December!!! Ya Allah... Syukur atas kurniaanmu yang indah tak terkata ini... n how fast time flies... Dhia dah nak masuk setahun???!!! Rasa macam baru semalam mommy lahirkan Dhia hehe.




Dhia dah banyak berjalan dari merangkak sekarang. hehe mungkin dia dah rasa sedap berjalan. Kalau tak sebelum ni 2 3 langkah dah turun merangkak hehe.. Now dia lagi banyak berjalan dari merangkak. yeayyy... pls make sure u turn 1 year je dah pandai berjalan sepenuhnya hokayyy hehe...

Dhia sekarang dah pandai apa lagi ye? Oh ye dah pandai babai, dah pandai flying kiss, dah pandai buat duckface, dah pandai clap hands when mommy sing 'if you happy n u know it clap ur hands!!', dah pandai angkat tangan bila mommy say 'siapa dhia batrisyia angkat tangannnn!' and the latest one dhia dah pandai salam cium tangan mommy yeayyyy... :)


One thing yang mommy slalu deram dengan Dhia ialah... dah pandai marah n mengamuk. Omaigod... kalau kita xikut rentak dia, she will scream at the highest volume u know! like.... arghhhh biar betul anak aku ni... seyes nak kuar anak tekak dia kalau mengamuk menjerit. sabaaa je la... -.- Bila kita buat nada marah pun dia dah tau dah.. mula la buat mimik muka mencebik nak menangis huhu...

yang penting anak mommy sangat ohsem n comel!!! :)

Moga Allah berikan kesabaran yang tinggi kat My untuk jaga Dhia... Maklumlah kadang2 ku hot temper sikit... Anak pulak semakin membesar dan sangat lasak kaannnn risau je xleh control huhu.. Hopefully not.. :)

Err... oklah. till then!!!





7 comments:

Nurzakiah Hanum said...

happy

Oshin Kecik said...

bukan main duck face dia hehehe comel !

Chekgu Azrine said...

Comel dhia!!

aznor ibrahim said...

haha..dhia2..duckface awak sgt coel ok!

Syida Rasyidah said...

dhia mmg suka buat duck face eh? nomey angat mcm nak cubittttt

Ros Anis Rusli said...

kfc best!nsb bwk kfc..huuhu

Mizz ErMa said...

alahai..comelnya dhia, da besar nanti boleh la start melaram..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers