9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Sunday, December 8, 2013

Abah @ ICU

As Salam...

As usual.. blog ni slalu ku tinggal bersawang.. byk post2 bahagia y tertangguh.. namun My dahului dulu dgn post ini. Yg lain2 mungkin kena tunggu mood happy dtg balik.....

Mungkin ade di antara korang tau y abah my skrg warded at ICU. masuk hrni da malam ke 4 abah di sana... keadaannya.. on off.. stabil antara tidak...

Rabu kelmarin.. tgh malam abah mengadu macam penat sgt. Mintak adik n mak hantar pegi kecemasan hospital sblm ditahan di wad biase. My br masuk hari kedua bekerja mase dpt msg akak kat wassap grup family pg khamis tu. Mula2 akak kate abah ok tapi few minutes lps tu akak call dgn tangisan  doc just call y abah tenat n perlu transfer ke icu.

2hr sebelum tu my br amik cuti n blk kg jenguk abah sbb last week pn abah warded sbb drh xbenti kuar lps dialisis tp da ok n discaj shari lps tu. Sempat my masuk keje hari rabu sblm abah warded balik. Tapi kali ni lain dr sebelumnye... dpt call akak cakap mcm tu cepat2 my call hasben suh amik n blk kg segera. Xdpt tahan da airmataku berjurai jugak kat meja opis... T__T

Seumur hidup my... inilah saat paling sukar penah my lihat jd pada abah... tiub sane sini dipasangkan pd abah... ya Allah.. sian abah mesti sakit... T__T

Hari pertama abah nampak tenat sangat... namun doc kata stabil slps tu. Abah da 2kali dialisis dalam icu... abah nampak kuat.. cuba lawan.. Allahuakbar... smlm mase tgk abah.. my pegang erat tgn abah.. mase nk kuar my cakap pd abah... "abah... my kuar dlu nanti my dtg lg ye.."... baru selangkah kaki tibe2 abah gerak tangan n toleh muke. Allah... abah dgr my cakap. Ptg tu abah sempat celik sesaat bila my panggil... kuatkn semangat wahai abah....

Siang td mase melawat, akak my borak2 dgn abah. Akak igtkn pd abah setiap kli waktu solat. Abah nak bercakap tp xboleh.. akak cuba fahamkn n tanya abah "abah nak amik wuduk ye?" Abah mengangguk sblm akak tlg bshkn anggota wuduk abah. Abah haus nak air tp akak mampu basahkan bibir abah je.

Allahuakbar Allahuakbar Allahuakbar.... :'( my hanya mampu duduk di kaki abah.. n menangis mengenangkn keadaan abah...

Ya Allah... kau sebaik2 perancang... tiada dayaku melawan ketentuanMu ya Allah... berikanlah abah kami kekuatan... berikanlah kami sekeluarga kesabaran... permudahkanlah segala urusan kami.. T__T

Panjangkanlah usia abah kami... T__T

My dah 2 hari EL. hasben da 3hari unpaid leave sbb cuti da habes. Esok mungkin balik kL... my berkira2 mahu balik atau x.. T__T... abah derita di sini... My n suami ade tggungjawab kerja di sana.. Allahuakbar...

Mak dr hr pertama abah di icu xblk rmh. Nak tido kat sana tggu abah. Abang n kakak abah ade sekali. Tido dekat ruang menunggu luar icu. Kami hanya dibenarkn tgk abah waktu melawat je. Sorang waris pn xdibenarkn tggu sebelah abah.. :'(

Mohon kalian tlg doakan kesihatan abah. Harap2 akan ade keajaiban... kami mahu abah kami yg kuat.. sihat... kembali...

Abah... my rindukan abah.... rindukan gurau senda abah... tawa abah... rindu nk dgr abah jd imam solat... dgr abah mengaji... :'(

3 comments:

aznor ibrahim said...

saba ye my..abah my pon dah ok kan..alhamdulillah.allah sebaik2 perancang

Chekgu Azrine said...

doa bebanyak mai..
semoga abah mai cepat sembuh..

#sedih baca entry nih..

semoga mai terus kuat ye..

Liyana said...

my sabar byk2 ya.. sy faham sbb abah pnh kena icu dulu eksiden. kuatkan smgt ok... smg abah my cepat sembuh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers