9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Wednesday, July 24, 2013

Selamat Berpuasa!!! heeee lambat!! :P

Dah pertengahan puasa dah kome.... selamat berpuasa hapenye hahaha...

Owh i'm back... heeee tak ke mana pun.. ade je... tapi.. entahlah takde idea nak blogging.. badan puasa blog pun puasa miahahhahaa

Ape cer yu ols? puasa penuh ke? Alahai... pejam celik pejam celik kojap je haaa dah pertengahan Ramadhan... Macam baru semalam je pose kan huhu

Setakat ni My masih berpuasa penuh huhu... disebabkan My masih breastfeed Dhia makanya daku sangat berharap tahun ni dapat puasa penuh hehehehe... tak paya susah2 nak mengganti nanti kikikiki

Setakat hari ni jugak dah 2 kali terlajak tak bangun sahur huwarghhhhhh.... Tapi Alhamdulillah masih mampu bertahan walaupun susu untuk Dhia macam kais pagi makan pagi kais petang makan petang je... huhu...

Shopping? Owh belum lagi. InsyaAllah hujung minggu ni nak pow enchek hasben pegi soping sakan heheh. Banyak yang ku berkenan jual di online tapi macam tak puas pulak kang sampai depan mata ada pulak yang tak kena. So, abaikan yang online kita beli offline hokayyyy... pilih sampai puas hihi.

Tema? belum pilih lagi. Oleh kerana tahun ni dah complete sebagai sebuah keluarga lengkap ada mommy, daddy dan Dhia... kena lah pakai baju sama kaler gitew kan..:P ai is tatao nak match2 kan baju ni adeh... bedal saje lah labu..... :P

Raya mana yu ols??? My InsyaAllah beraya di Johor. Tahun lepas raya pertama daku beraya di KL rumah PIL huhu. 

Ok tu je nak hapdet setakat ni. janji hapdet. kanzzz... :P

Selamat menghabiskan puasa dengan cemerlang dan gemilang... :)


Monday, July 1, 2013

Koma 4 hari gara-gara Facebook tak boleh login

Ngee~ Aku lettew yang koma hahahahahaha… Ini semua gara-gara Facebook!!! Demmmmm…. 4 hari 4 malam berturut-turut hidupku suram sebab tak boleh login to Facebook. Arghhhhhhhhh akhirnya penderitaan itu berakhir juga tengah malam tadi...

Biasalah yu ols people nowadays ibarat cannot go without Facebook. Kan? I believe most of you akan mengiyakan. Mana tidaknya.. My all friends, relatives are all in there. Most of them I don’t have their phone numbers. Can u imagine if I lost them? Ok fine looks like macam tak perlu nak contact dengan semua orang pun takpe.. but then you know.. bukan senang we ols dapat stay connected anytime anywhere. Just because of Facebook. Plus, Lots of my personal pic there. Bila fb tak boleh login, sedangkan FB tersebut masih bernyawa… alahai tak sedapnya macam-macam ada dalam FB tu.. and some of my customers also in there.

I’ve no idea why my account was disabled. Last Thursday masa My nak masuk as usual suddenly FB logout dengan sendirinya from all my personal devices. Eh pehal lak ni. Kecuakan tiba-tiba. Urghhh… Bila try re-login dia minta to verify photos/phone number. But bila dah buat itu ini end up dia keluar page ni
“Please complete a security checkNo verification methods are currently available. Please come back later.”
And after that banyak kali kot come back bila try re-login and re-login dia tetap keluar the same error page. Puas ku godek siang malam pagi petang!! Uwwaaaaaa gelap gelita duniakuuuuuuu

At last tengah malam tadi baru boleh login itupun lepas My dah bukak akaun baru. Siot buat penat je..-.- Entah tiba-tiba malam tadi keluar page dia suruh confirm data + verify itu ini last-last boleh jugakkk. Tatao la pe punca boleh bukak tapi kalau yu ols jadi macam ni sila jangan berhenti godek-godek facebook and cuba google kalau ada cara untuk recover balik. Sometimes jadi macam ni mungkin ada mistake yang kita buat tanpa kita sedar. Mistake tu bermakna kita buat sesuatu yang tidak dibenarkan so kira kena denda lah bila disabled tu! Grrrr… Tapi My tatao apa yang dah My buat… -.-‘

Apapun, welcome back to Facebook My!! Fuhhhh macam baru tersedar dari koma.. what a relief…. Kehkehkehkeh…:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers