9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Monday, January 20, 2014

My Big Girl!


Ok.. bila dah lama sangat tak blogging mulalah jenuh nak flashback balik kan. Seperkara yang My tak boleh biar pending lama lagi adalah ulangtahun kelahiran anakanda tercinta yang pertama pada 3 December 2013 yang lalu. Huhu.



Lama sangat rasanya tak citer pasal ragam dhia yang dah makin berakal ni. Oh gosh…. Dhia is a clever girl! She turned one now… eh no 1 and 1 month plus years old heheh. Sorry sayang mummy lambat hapdet pasal kamu. Masa befday Dhia atok dah agak gering. We celebrate it kecil-kecilan sahaja, masa tu kebetulan ada kat kampung. Tak dapat amik gambar dengan arwah atok pun sebab masa tu atok tengah berehat-rehat dalam bilik (this time abah dah rasa sangat letih dan kurang selera makan, few days before he admitted in ICU). So, Since that memang belum berkesempatan nak hapdet pasal Dhia…







Happy 1st Birthday my little princess! I love u so much! Jadi anak yang solehah k… J

Dhia dah berlari sekarang. Dapat ‘kaki’ since she’s 11months old lagi. Gigi je baru nak naik sebatang sekarang hehe. Dhia sekarang dah pandai berperasaan. Dah reti rasa kena marah, dah reti rasa nak marah kita balik grrr… Dah pandai tarik-tarik tangan mummy daddy to get what she want. Contohnya dia nak barang yang dia tak sampai will tarik mummy’s hand to get it for her. Haih~ bijak sangat!!!


Anak mummy now is a big gurl!!! Errrr…. Dah boleh ada adik tak?? Tettttttt~

7 comments:

Umi Qi said...

Dhiaaaaaaaaaa
Happy birthday sayangggg....such clever girlll...suka tgk semua gambar dia masa baby sampai umur 1 tahun...sonokkk tau...muka dia pakai tudung sama mcm my...sebijikkkkk!

MyCherita said...

salam ukhwah.. 1st time dtg singgah sini.. dari : http://thescreammer.blogspot.com/

Amanda Suria said...

somel nyer dia buat muncung duck face cenggitu....

YanaUjang said...

oit tu suka nau buat duck face tu mesti mummy ngajo tu..mihmih

mama ila said...

hehehe..sooo comel!!!

Saidatul Ridzuan said...

Hi k.my,im juz a silent reader...
thanx to blog k.my yg mjd panduan since i pregnnat lg..nw my bby pon dah 10 mth..
k. my nk tyne skit la.. cmne k.my arrange food tuk Dhia, seems she blum ade teeth...like my daughter also...neway hepy belated besday tuk Dhia yg cute tu

mynameismy said...

@Saidatul

Salam dear. silent reader? xsangka belog naif ni pn ade silent reader malu aiiii hehe. huhu mesti bosan kan sebab sejak bersalin dah tak banyak share ideas here. been busy with life, work sbb tu xdan nak hapdet haha.

bab makanan dhia.. Alhamdulillah... all homemade... mmg since die 6bulan xpenah beli instant. penah sekali dua je konon nak rasa but then buat sendiri lg berbaloi n anak pun dpt makanan sihat.. :) nk cerita kat sini mcm panang sgt. get time nnti i'll share kat new post k.. :) anyway thanks sudi singgah sini hehe..

cari ur blog tp xjumpe la hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers