9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Friday, February 27, 2015

Campak Belakang

Campak Belakang = Throwback. boleh gitew? hehehe

ohoiiii kenapalah mood nak menaip ni malas sangat tahap gaban? Walhal banyakkkk sangat benda nak story mory. Now bila ada masa nak menulis dah lupa dah apa yang nak di story mory kan tuh.. -..-

Cuti Chinese New Year - Balik Segamat jenguk Mak

Baru abes cuti CNY 4 hari baru2 ni. Alhamdulillah dapat balik kampung jenguk mak. Dhia pun suka betul jumpa nenek.. jumpe sepupu.. maen 24jam. tido pun kena paksa hehe. ko tengok lps cuti CNY baru haku cuba amik mood tulih post padahal sblm ni ada cuti Thaipusam taknak plak ko up 2 3 post kan hehe..



Cuti CNY lepak kat kampung mak je. tak kemana pun melainkan ke bandar jalan2 window soping sket. selebihnya banyak habiskan masa di rumah. Balik KL pagi Ahad, Alhamdulillah selamat dari jem. tengahari sebelum zohor dah sampai rumah aku dgr kawan2 ramai sangkut jem yang gerak lewat hehe.



Dhia kena HFMD

























Lepas cuti 4 hari Hari Wilayah + Thaipusam haritu Dhia tiba2 naik bintik2 kat kaki tangan masa kat rumah pengasuh. Pengasuh wassap gambar bgtau dia ingat kena chicken pox. Aku tak saspek CP sebab dhia kan dah pernah kena masa umur setahun lebih. Ah sudah risau btol masa tu. Habis keje cepat2 balik, bawa klinik doc kata HFMD. Tak puas hati esoknya aku bawa lagi jumpa PAED kat KPJ. Sah HFMD. Tapi tak lah teruk. Sebab biase kalau anak kawan-kawan kena kebanyakannya teruk sampai anak taknak makan tapi Dhia Alhamdulillah takdelah tak makan langsung. Susu pun dia minum macam biasa. bintik2 pun tak teruk sangat. kurang seminggu je dia kena. Kitorang sapu ubat yang PAED bagi. Kuss semangat macam2 hal.

Cameron Highland








Aku saspek Dhia kena HFMD masa dekat Cameron Highland. Saje lah cuti Hari Wilayah tu tak kemana kan so kitorang naik CH satu malam saje bawa anak2 jalan. Aku teringat Dhia ada main kat satu tempat ni ada banyak mainan gerak2 tu, kan ramai budak2 kat situ so possibility berjangkit masa tu lah kot. Takpelah benda nak jadi. Lagipun tak teruk, dah sehat n aktif macam biasa pun hehe




Alkisah pergi Cameron jalan-jalan. Rasanya ni lah first family outing kitorang. Hanya kami berempat. Dulu masa bertiga tak pernah ke mana2 rasanya melainkan bercuti sama2 dengan family lain. So rasa seronok lah jugak walaupun satu malam je kat sana hehe. 


Turun dari CH sorang2 anak mami demam huhuhuhu....
dah tu je aku nk citer.

sbb ak takde idea. layan je la pic yg x seberapa ngeh3

okbai.. hahaha


4 comments:

Nurzakiah Hanum said...

tomeinya baby

Yana MIB said...

makin aktif dhia ye..steady je shawl mummy kan..haha! :)

sohoque said...

hahahaha. tgh tak der mood nulis tuuu.. berjela jugak karangan. hehehehe

eXplorasa said...

anak saya pon pernah kena HFMD ni. satu taska kena tutup takut berjangkit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers