9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Friday, August 21, 2015

Cara Mudah Transfer Gambar dari HP/Laptop ke Laptop/ HP

Korang ada tak masalah negara seumpama bab2 nak transfer gambar ke notes ke dr hp ke laptop atau dr laptop ke hp?

Bila nak kena blutut ke transfer ke rs menyusahkan bebenor huhu. Macam aku kadang2 suka edit pic guna laptop pastu bile dah save haaa jenuhlah nak blutut ke hp. Kdg2 datang weng dia blutut tu error pulokkkk..



Haa ni nak share app EVERNOTE ni. App ni very useful untuk aku la. Korang aku tatao la aku share je haha. 1st thing 1st pastikan korang donlod app ni di HP dan di LAPTOP. Macam mana nak guna? Kalau ada gambar yg nak kena transfer ke laptop/hp korang upload je dlm evernote ni pastu sync kan.

Cth gmbr dr hp ak nk transfer masuk ke laptop ak gi evernote aku attach gmbr dlm tu. Pastu ak gi evernote kt laptop.. sync kan die.. nnti muncullah file gmbr tu. Tggl save attachment sajo.. 😊

Faham ke faham? Hehe

App ni amat membantu peniaga picisan macam ak ni hehehe..

Okbai.

5 comments:

Nurzakiah Hanum said...

senang kan

yoorin melacolea said...

wah..senang jugak tu..yoorin selalu share ke facebook dan only me je boleh tengok.. huhu..takat 2-3 gambar tu okey laa..guna ni lg senang laa kan..

Ummul Azkee said...

wah ilmu baru ni...thnk you share..da lme ade apps nih..xpernah nyer nk explore.hihihihi.. slm perkenalan..bw dr www.housewifearts.blogspot.com

Emy said...

Thanks atas perkongsan info. Saya baru je berjinak2 dgn evernote ni.

husnarazak said...

wow senangnya..thank you... x perlu guna wayar kabel dah..hihi...
salam perkenalan dari silent reader :)
baru nak mula berblog walaupun dah lama ada blog..ngehngehngehngeh.....
meh la follow http://hayfavitashop.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers