9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Wednesday, October 28, 2015

Pecat Majikan untuk Kerja yang Lebih Baik

Bismillah...

Assalamualaikum... Alhamdulillah secara rasminya, aku dah berhenti kerja sebagai Marketing Executive di private company pada 1 October. Hari terakhir adalah pada 20hb yang lepas, while the rest aku utilize cuti berbaki sehingga 30 Oct ni.

Sekarang aku sedang menikmati cuti yang tak berapa cuti sebelum memulakan 'kerja baru' bermula minggu depan. Sebagai apa? di mana? nanti aku cerita di post lain ye hehe..
my last day with my love Malakoff
Alhamdulillah.. niat nak berhenti kerja di tempat lama dah lama aku tanamkan. cuma tunggu masa sesuai. Pernah kuburkan niat tu tapi hati sudah meronta-ronta hehe. Bukan tak sayang pada kerja.. company.. kawan-kawan.. tapi, it's the time untuk aku move on.. kalau hati dah tiada rasa cinta dengan kerja untuk apa aku memaksa diri kan? Kerja hanya untuk dapatkan gaji buat aku rasa bersalah. terasa macam.. berkat je gaji aku ni? sedangkan aku tiada cinta lagi untuk bekerja kat situ. hurm.

Bila nak berhenti orang mesti akan persoalkan... 'boss ko tak ok ke?'.. erk.. hehe boss ok je. kalau tak okay takkan aku bertahan 5 tahun dengan boss. kan boss kan? :P Tapi, like i said it's the time untuk aku look forward. Ye.. pengalaman 5 tahun tu masih terlalu 'mentah'.. masih belum cukup makan garam. tapi, my decision is firm. Aku dah malas nak mintak pandangan orang lain. Cukuplah orang-orang penting dalam hidup aku redha dan restu, itu dah memadai

dan InsyaAllah.. tempat 'kerja baru' nanti akan beri aku 1001 kepuasaan dan keberkatan.. i hope so...

May Allah ease everything... Amin...


4 comments:

safurara said...

Good Luck maiii! xsempat pon nk kua makan sama sama kan.

DYatie ABakar said...

InshaAllah My.. happy 'working'! Aamiin.

ameris said...

Insyaallah semoga lebih baik di tmpt baru... bila turn akak pulak may... ehh rindu laa moment mkn mee kari udang ritu.

mrs kayrul said...

Good luck my...hebat betul pecat majikan ko...hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers