9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Tuesday, February 9, 2016

Cara Guna Banyak Akaun Instagram dalam Smartphone

Akaun instagram dah tak asing lagi di kalangan pengguna sosial media. Selain facebook page rata-rata pengguna sosial media turut menggunakan instagram sebagai platform untuk tujuan personal mahupun bisnes online.
sumber google

Aku salah seorang Pengguna Tegar instagram. Percaya atau tak aku mempunyai lebih 3 akaun instagram untuk personal dan bisnes. Kalau korang buat bisnes online macam aku adalah lebih baik jika kita tidak campurkan urusan bisnes dengan akaun personal. Pelanggan taknak tengok live update korang unless korang ni artis terkenal haha

Same goes to blogger dan business. Kalau korang buat bisnes yang mempunyai niche yang pelbagai sebaiknya jangan campurkan dalam satu akaun instagram. Contohnya macam aku jual barang baby, at the same time aku jual nursing wear untuk ibu menyusu. So aku buat 2 akaun instagram berbeza untuk barang keperluan baby sahaja dan satu lagi akaun untuk pakaian menyusu sahaja. Sama jugak kalau korang ni blogger pelbagai niche macam travel,foods, parenting mungkin boleh separatekan juga kepada beberapa akaun instagram. Got it?

Okay berbalik pada tajuk, aku pasti sebelum ni ramai pengguna tegar instagram yang pening macam manalah nak manage banyak2 akaun instagran dalam satu app. Jenuh kot nak login logout setiap kali nak guna. End up ada akaun yang tak terlogin maka akhirnya lama juga kepam akaun tu tak terupdate. Kan kan.. mengaku je lah hehe (aku la tu haha)

Tapi tu tak jadi masalah sangat lepas otai2 biz aku ada sarankan guna Instagram Clone (salah satunya instwogram) so boleh download multiple instagram clone apps dalam phone cumanya ada beberapa function yang clone tak boleh buat macam aplikasi instagram yang asal.


Haaa sekarang ni korang tak payah nak pening2 kepala lagi sebab Instagram baru je release fungsi baru dalam aplikasinya iaitu boleh login beberapa akaun instagram dalam satu app sahaja di phone/ smartphone korang.

Instagram pun pandai.. diorang dah sedar ramai pengguna tegar yang terpaksa login beberapa akaun instagram menggunakan aplikasi lain (clone)untuk membolehkan mereka login beberapa akaun instagram dalam satu phone. So akhirnya mereka pun perkenalkan satu fungsi baru dalam instagram iaitu 'account switching'.

Bagaimana? Meh aku share

CARA LOGIN BANYAK AKAUN INSTAGRAM DALAM SATU PHONE @ HOW TO ADD AND SWITCH BETWEEN MULTIPLE INSTAGRAM ACCOUNTS

Untuk menggunakan fungsi Account Switching ini, korang kena pastikan yang korang sedang menggunakan aplikasi Instagram versi terkini. Kalau belum, apakata korang ke Google Play Store (kalau android) atau Apple Apps Store (kalau guna iphone)dan update aplikasi instagram korang.

Kalau dah updated bolehlah korang follow step di bawah ni,


1 》 Pergi ke bahagian Profile Instagram korang dan klik pada Setting di bahagian atas kanan


2 》 Scroll bawah dan Klik pada “Add Account”


3 》 Login ke akaun instagram korang selain yang dah login tu. Kalau xde lagi bolehlah Sign up untuk buka akaun baru hehe.


4 》 Berjaya! Lepas tu korang bolehlah pilih untuk tukar akaun Instagram di bahagian atas sebelah kiri. Kalau nak update personal klik pada akaun personal, kalau nak update biz, klik pada akaun bisnes.

Mudah bukan? Tak payah dah susah-susah login logout atau download banyak2 instagram clone hehe dan yang paling best cara ini sangat mudah, jimat masa dan confirm selamat! :)

Share kalau bermanfaat!!

Mode: happy sebab boleh lah aku lenjan duk update instagram lepas ni hahahaha
posted from Bloggeroid

1 comment:

Siqah Hussin said...

Sayangnya saya masih tiada feature add account walaupun dah upgrade. Sedihnyaaa :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers