9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Wednesday, February 10, 2016

Hati-hati Crocs atau Kasut Getah adalah Musuh Utama Eskalator

Selain bahannya yang anjal dan sedap dipakai, warna striking dan design pelbagai membuatkan ramai yang menggemari kasut Crocs. Namun, siapa sangka kasut Crocs mempunyai sejarah yang kurang baik di mana ada bahaya mengancam di sebaliknya. Crocs adalah musuh utama Eskalator.
Beberapa tahun ni telah berlaku banyak kes yang melibatkan Crocs dan eskalator. Kes terbaru di KL Sentral turut tak terkecuali. Kalau kita lihat, kebanyakan kemalangan eskalator yang melibatkan kanak-kanak dipercayai berpunca daripada kasut/selipar Crocs yang dipakai kanak-kanak tersebut ditarik masuk kedalam eskalator.

Kalau kita kaji dan google sebenarnya telah terdapat banyak sangat kajian berkenaan crocs dan banyak negara telah AWARE akan bahayanya Crocs dan eskalator ni. Struktur getah lembut pada Crocs, menjadikan ianya mudah ditarik masuk oleh eskalator. Mudah untuk dikatakan, pemakaian Crocs agak bahaya dipakai oleh mereka yang kurang peka pada bahaya dipersekitaran.


Crocs/ kasut getah masih menjadi kasut yang digemari kerana keselesaannya namun diharap jika anda memakai kasut/selipar jenis Crocs, ambil langkah lebih berhati-hati dan sentiasa AWASI anak-anak kecil agar kemalangan seperti ini tidak berulang lagi.

Gambar: sumber google

posted from Bloggeroid

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers