9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Thursday, February 27, 2014

baaaa chak! :P

Seems like I only blogposting once in a month… how fast time flies! Dah sebulan rupanya tak post entry huhuhuhu. See see how busy I am? :P

Sedih senanya… sebab tak boleh nak manage 24hourse per day yang Allah bagi sebaiknya. Always rasa tak cukup MasyaAllah… L

Anyway, latest perkembangan? Makin ‘berkembang’. Tataolah apa yang aku makan weh. Ok I admit that I memang kuat makan.. cannot handle… T__T

N pejam celik pejam celik dah almost 3 month abah pergi meninggalkan kami sekeluarga. Makin lama abah pergi.. rasa makin rindu.. rindu.. dan rindu.. saban hari aku masih teringatkan arwah abah. Masih merasakan abah ada… ada kat kampung bersama mak..  :’(

Mak? Aku yang dah 26 tahun jadi anak abah pun masih terasa inikan mak yang dah hampir 40tahun hidup dengan abah… Luaran mungkin mak nampak okay tapi hatinya Allah saja yang tahu, lagi-lagi bila duduk kat rumah dengan adik sorang tu je I’m sure mak mesti sangat lonely… kat group wassap family pun dia slalu type muka sedih… n aku tahu ada peluang mak mesti akan nangis sorang-sorang dalam bilik. Tabahlah emak…:’(

Dhia? She turn 1 year n 3 month this coming 3rd March.. J Subhanallah dak kecit sorang ni. Aktif sangat! Sampai kadang-kadang mommy rasa hilang sabar nak melayan. Dhia Dhia… keletahmu sangat membahagiakan mommy n daddy… J Dhia sekarang dah pandai… dah faham apa yang kita cakap and bertindak mengikut arahan hehe. Dah pandai amik remote bila disuruh, dah pandai amik pampers bila mommy cakap nak tukar, dah pandai buang sampah ditempat yang betul.. dah tau rasa sedih bila kena marah… bijak sangat! Geram! Dhia kuat makan tapi gigi baru naik sebatang huuuu… lambat beno naiknya. Mommy hari-hari pikir nak bagi dhia makan apa yang sedap dan sesuai so that dhia boleh kunyah. Cepatlah tumbuh gigi sayang……

Myself? Baik-baik je. As I said, makin berkembang. -.- Tengah loaded of work at office. Dah lama rasanya tak ada banyak kerja macam ni. Lagi-lagi kalau kerja yang perlu gunakan akal untuk berfikir.. memang agak stress… L Dah lah tengah rasa demotivated untuk bekerja. Rasa nak duduk rumah je jaga anak n buat bisnes kecik2 tapi belum boleh terlaksana. I wish one day….. InsyaAllah….

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers