9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Tuesday, April 15, 2014

Luahan Rasa

Salam...

I am 10 weeks of pregnancy now, still in critical time... with sickness. Masih bekerja macam biasa eventho kadang-kadang i can't focus on my work. one task yang biasa amik masa sekejap dah berlarutan dengan begitu lama. Arghh... :( MC? rasanya dah lebih 3 hari MC kot sepanjang pregnant ni... 

Anyway, Dhia baru je recover from Chicken Pox. Siannya. Daddy dah cuti few days jaga Dhia haritu. Mommy memang tak larat nak jaga. So hantar gi rumah MIL mintak tolong jaga eventho MIL pun bukan larat sangat. Maap mak... critical sangat dah... :( aku ni kalau boleh nak baring n rehat je all the time... :'(

kadang-kadang i feel sebak. feel lonely. Sebabnya i have no one in KL. Tiada mak tiada abah. tiada adik beradik sorang pun. Kalau ada, boleh jugak ngendeng2 kat diorang mintak tolong kan. But then. nobody... :( husband ada semuanya di sini. Mak bapak... siblings. Tapi keluarga sendiri tak sama dengan keluarga orang lain. Feeling bersalah jugak kalau nak mintak tolong. Plus, kakak abang hasben pun banyak tanggungjawab n komitmen. Apetah lagi masing2 punya family dan anak kecil. hurm.

Hasben all the time keje. Isnin-Sabtu keje hakiki. Ahad, ada je orang panggil mintak tolong service aircond la... btolkan itula.. ini la... Kalau aku sihat mungkin aku redha je kena tinggal. Tapi waktu2 macam ni rasa tertekan bila dia gi buat keje. Dah tu nak buat macam mana redha jela.. customer dia lama tunggu mintak tolong itu ini. So Sunday aku akan lepak dengan Dhia dekat rumah MIL sampai hasben siap buat keje. Yela nak duk rumah berdua dengan Dhia aku belum cukup larat. So kalau gi rumah MIL ada backup huuu. Itupun letih. Berehat kat rumah sendiri dengan rumah orang lain tak sama.. :(

Lately ni selalu teringat arwah abah. Boleh kata everyday mimpi dia... teringat dia... terbayang2 lagi kenangan-kenangan dengan abah... Ya Allah... aku rindu sangat2 kat abah. Akak post gambar baru-baru ni. Gambar buah-buahan kat keliling rumah abah. Buah-buahan yang abah tanam tengah berbuah lebat. Doyan belanda, betik, mangga.... Subhanallah lebat betul buahnya lagi-lagi mangga. Kalau abah ada lagi konfem dia dah buat jeruk simpan dalam peti ais.. :') Banyak jasa abah pada tanah. Alhamdulillah... Abah... kitorang sume rindukan abah... tak dapat bayangkan Ramadhan yang tak lama lagi ni tanpa abah... :'( Smoga abah tenang di sana... semoga abah ditempatkan di kalangan hamba2Nya yang beriman... Amin....

Sekarang ni, aku nak baik dari alahan. Kalau xbaik lagi memang sume keje tak jalan. kain baju dah sebulan tak berlipat. Nak cari suar dalam pun duk bongkar2 gunung kain oiii. haru tak. Oh sickness... pls go away... :'(

Buku pink tuk adik baby dah register. Checkup as usual akan pergi KK. InsyaAllah this time bersalin nak pegi private plak. will see how. n hopefully no GDM anymore kali ni. Nurse dah bagi form suh minum air gula tapi aku mintak hold dulu at least smpai baik alahan. Tak sanggup oiii minum air gula time mabuk2 ni... :'(

Urghhh. okla sekian luahan rasa untuk harini. Tah hape2 hapdet kan. dengan gambo takde ape takde. aaahhhh ade aku kesah... -..-

okbai. tenks le rajin bace kome oiiii... doakan aku ye! hihi.

 

5 comments:

Chekgu Azrine said...

Sis..kuatkan semangat ye..
Dugaan awal pregnancy tuh..
Semoga dipermudahkan urusan ye..
Tc

Rai Ourkizuna said...

semoga cepat baik dari alahan ya my.. take care..

bila masa2 tak sihat ni mmg mudah teringat pada orang2 tersayang.. jgn terlalu ikutkan perasaan ok..

Nurzakiah Hanum said...

TAKE CARE

mOoN IzzaN said...

take care sis..

Faizal Fredley said...

semoga di pemudahkan semua nya kak......ujian masa pregnent....harap akak tabah..betul kak keluarga org lain memng x sama dgn kelurga sendiri walaupun kelurga mertua... nak2 lagi dlm bab mintak tolong ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers