9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Thursday, May 15, 2014

Baaa Chak! :P

Assalamualaikum readers… :)

Hiiii as usual suka2 hati mak je nak hapdet bile kan… :P Owh I miss my ‘blogger’ part time job… :P yang ada masa untuk update post… yang ada banyak idea untuk story mory personal life and sharing tips! Dah 2 tahun kawen pun masih tak pandai nak manage 24jam/sehari… urghhh…. How bad……

Anyway, just back from Wesak holiday. Going back to Segamat to visit emak and pusara abah…. 5 bulan dah abah pergi… tapi tetap rasa abah masih ada… boleh kata saban hari ingat kat abah.. mimpikan abah… Rasa macam mimpi je yang abah dah pergi selama-lamanya…. We miss u abah… :’(

Emak semakin pulih. Rutin hariannya ke tempat kerja… kalau tak kerja ikut kumpulan marhabannya seperti dulu. Tak dinafikan kalau di rumah mak mesti rasa kesunyian. Kalaulah aku boleh menemani emak setiap hari…. :(

Aku? Aku tak ingat sekarang usia kandungan ni dah berapa minggu hehe. 13weeks+ kot ngee~ maklumlah dah no 2 so takdelah beria sangat.. steady je.. :P Morning sickness masih belum hilang. Aku rindu napsu makan aku dengan makanan2 sedap… L Kalau masih muntah macam ni bilanya aku boleh melahap macam dulu? Janganlah sickness ni smpai bulan puasa kang. Jenuh oiii kalau tak dapat nak puasa.. :(

Dhia? Dhia dah setahun 5bulan.. J Makin cerdik… gigi baru 4 batang haih. Berlari dah macam orang tua. Dah lah kalau gi mana-mana macam shopping complex ke tak mahu kita pegang tangan. Menonong jalan sorang2 tak pedulik kat mak pak die. Nak bebas katanya grrr. Apaknye la yang kena kejar mommy xlarat huhu. Dhia sekarang faham sangat apa kita cakap. Dah boleh disuruh amik itu amik ini hehe. Dia je belum pandai cakap nak respon balik masihla dengan bahasa aliennye tu hehe. Tapi kalau kita cakap dia dah pandai mengikut. Contoh suruh sebut mommy… dia pun ikut tapi jadi mama. Sebab tak pandai nak belok2 lagi perkataan nya haha. Mommy jadi mama. Daddy jadi dada. Nenek jadi nana. Hehe. Dhia dhia…

Laki ai? Hehe. Alhamdulillah sepanjang sickness ni dia banyak membantu. Tolong tukar pampers dhia.. cuci berak dhia… mandikan dhia… main dengan dhia.. tolong kemas rumah… macam-macam la. Tq yunk… ngee~

okla tu je nk update.. :P



2 comments:

Nurzakiah Hanum said...

singgah khamis

sakinahz said...

Nice story sis. Suka baca blog sis. Please have a visit to my blog http://inavitamin.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers