9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Thursday, May 22, 2014

WhatsApp Plus baru yang Syiok!!!







Siapa yang tatao lagi pasal WhatsApp Plus? hehe. WhatsApp+ ni dah lama jugaklah cuma belum popular sangat kot. Atau mungkin most pengguna WhatsApp malas nak uninstall then reinstall yang baru bla bla bla. Macam aku jugak. Dah lama senanya orang duk cakap pasal WhatsApp+ ni tapi malas nak amik pusing sebab sah2 nak menghabehkan quota internet aku pastu memberatkan henpon aku kehkeh. (walhal aku try jugak dlu tapi gagal entah kenapa pastu malas dah nak buat haha.

        

Pada yang tatao, WhatsApp+ adalah versi yang diubahsuai daripada WhatsApp yang lama. Application ni dicipta untuk pengguna Android sahaja (setakat ini). Dikenali sebagai WhatsApp Plus (WhatsApp+) yang menggunakan simbol Whatsapp berwarna biru. (Laki aku kata PAS tukar BN haha choiiiii).

Nak dipendekkan cerita malam semalam group family aku dok borak2 pasal WhatsApp+. Yang hanginnya sape yang dah bertukar kepada Whatsapp+ ni bila dia dok post icon2 yang tak wujud dalam WhatsApp lama orang2 yang guna old version tak boleh nampak icon tu. cis. Aku apalagi, pagi ni cuba ikut bertukar dari hijau kepada biru haha.

dan hasilnya,


Successful!! hahahahaha... 

Bila dah install yang baru, jakun lah sket kan sebab no limitation. banyak icon2 yang aku nak sangat ada dalam WhatsApp+ di mana ianya tak wujud dalam WhatsApp lama haha

Korang nak jugak?? Meh ikut step ni:

Cara-cara nak install WhatApp Plus:

  1. Download dulu sini: http://whatsapp-plus.net/download.php (sehingga selesai download biarkan sekejap)
  2. Pergi kat setting whatapps yg lama pastu cari chat setting, tekan backup conversation 2-3 kali. (so takde isu chat yang lama hilang, bila donlod yang baru otomatik dia akan sync balik semua chat yang dah di backup...)
  3. Pastu uninstall whatapp lama.
  4. Pergi dekat yg whatsapp+ yg dah download tadi & install.
  5. Ikut arahan yg diberikan semasa install.
  6. Whatapps anda yg lama akan bertukar menjadi Whatapp+ yang baru!
Apa kelebihan WhatsApp+? 

Banyak emoticon baru.. Boleh hantar music.. Boleh tukar layout/theme WhatsApp (unique) berbanding WhatsApp biasa..

Size file hantar lebih besar sampai 50MB..!!!


Tapi.. Setakat ni hanya support Android phone sahaja.. IPhone dia tak buat lagi.. kikiki.. :P

Ni adalah full list additional new emoticons yang ada dalam Whatsapp Plus. hahah. menarik kan kan kan kan?? All your emotions and feelings can be expressed without limitation!!! hahahhaha. kalau ada group macam aku yang berlambak2 group dalam whatsapp ni.. konpem meriah yu ols!!! hahaha... :P



So, tunggu apa lagi?? tayah pikir2 la. bertukar sekarang!!! hahahhaa...

menggunakan wifi free adalah recommended... :P

10 comments:

Amanda Suria said...

kena tunggu wifi free la kalau macam tu kan...hehehe..i is kedukut data...

Liyana said...

pernah tukar last yr.. pastu rasa keganjilan sbb sorang2 je.. haha. pastu tukar balik wasap lama. hahaha. iols is nerd :D

dekdaa said...

Aish mcm comel2 je smiley nya tu.
Tp yg old version pun dah banyak tatau nak guna yg mana.. agaknya tukar yg baru.. terus blank nak pilih hihi.


Kedai barang baby on9 baru beroperasi di FB: comeynya-babyku

Rohani Hashim said...

Hany pun dah tukar, suke jugak sebab boleh set kaler2 dkt chat tu kan.tp theme tu hany tak try lagi la.

JueAndikaSuria said...

xdpt install pon...

Anonymous said...

Sy dh buka link ni.tp xdpt2 nk donlod.cmne ni???

Kamil Ifah said...

salam...sy da buka link ni,smlm da download...brhasil tukar dr yg lma pd yg bru...tq yerr..

Syafina Baharin said...

Salam nak ty hp advance bole bua

Hamizah Bohari said...

Nk link

Afiffuddin said...

Pada awal Januari 2015 lalu, WhatsApp sendiri dh hantar mesej larangan pasal whatsapp plus ni, banyak teknik dan cara install whatsapp plus sudah tidak berfungsi lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers