9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Thursday, June 19, 2014

I'm 19 weeks!

Salam.

Arghhhh nape mood berblog makin kelaut ni?? :( I am almost 5 months of pregnancy now. Perut dah besar macam 7 8 bulan… -.- Owh pregnant kali ni memang terasa sangat kebesaran badan ni. Mungkin sebab kuat makan kot.. -.- Kalau 1st pregnancy dulu tak lalu makan nasik but this time nasik nasik nasik.. omg!!!!

Just imagine last check up recently berat naik sampai 4kg! 1st pregnancy setiap kali checkup naik dalam 1, 2 kg je paling banyak… perghhh dasat ko my….. -.- Checkup baru ni gak kena minum air gula.. result 7.9mmol, nurse kata tinggi so esoknya tu kena plak check gula for the whole day. Ada satu result kantoi sampai 8.9mmol… :( Mungkin ada lagi GDM lagi this time… Urghhh…

Lately badan cepat sangat rasa letih. Mungkin gula tinggi? Entahlah tapi badan ni sakit-sakit teruk. Dr hujung kepala sampai hujung kaki la rasa sengal-sengal. Ingat haritu nak gi berurut tapi akak yang aku suka urut tu fully booked plak masa tu. Kena book awal-awal kalau nak mengurut dengan dia lepas ni. Macam ni la kalau dah biasa mengurut. Tak dapat diurut adeh la badannnnn…. Nak suh suami urut tak puas… :(

 Fuhhh… +- 4months lagi… longgggg way to gooooooooooo….. Tapi tak larat nya macam dah sarat. Ok my! Sila control makan! Konsisten suplemen!  >_<

Ya Allah permudahkanlah perjalanan kandunganku……. Amin…..



 

2 comments:

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah

*Vivilicious* said...

my..saya preggy jugak..13month dh.. ikut mengikut pulak kta ni.. anak 1st lebih kurang sama jugak. 1st GDM.. 2nd time ni lulus ujian air gula...heheh

caiyok2 jaga makanan~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers