9

Kawan-Kawan Saya! ^_^

Thursday, June 21, 2012

I am back!!!!

Arghhhhh! It has been a long long time I’m not blogging!!! Sorry readers… tak menang tangan dengan kerja kat opis… and walaupun kerja berlambak, FYI… I’m just back for my short vacation abroad…. Tu pasal lama menghilang…. :P

Alhamdulillah… Kandungan My sekarang dah mencecah 16 weeks+… Baby dah sebesar 11 cm. Sickness?? Still having it but dah biasa… so, bersabar je lah demi baby terchenta… So, Apa je yang My buat sepanjang 2 minggu ni??

Lepas check up haritu... My ke klinik on the next week nye lepas tu untuk cek BSP. Kira minggu lepas lah. Yela, dah suspect diabetes kan... Bacaan normal. Tak ingat dah bape. Nak bukak buku malas heheh. Pagi2 Jumaat minggu lepas pukul 3 pagi My dah ada kat LCCT, Sepang check in untuk ke Guangzhou, China seperti yang dijadualkan... Company trip... Pada awalnya My register nak pergi bulan 9 lepas raya... tup tup membuyung plak kan so kenalah awalkan penerbangan kang perut dah besar tak dibenarkan naik flight plak hehe. Tu pasal lah dalam pada sibuk dengan keje pun ada masa lagi nak gi bercuti... hampeh je kan hehe. Pasal vacation kita citer kat next entry okay? :)

Sepanjang masa kat China 5 hari seyes takde sickness langsung... Makan pun berselera je cuma pening kepala dan kepenatan sebab berjalan je. Tapi, tup tup balik je Mesia urghhhh sickness datang balik!! Semalam je start keje petangnya My dah lembik... makanan dalam perut semua keluar balik... Ya Allah sabar je lah... Setiap kali My berjalan jauh kan, mesti okay je... tade rasa nak muntah.. Bila dah balik KL abes cuti confirm mula tak sihat balik... macam ni pun ada...-..- 

Tah. Orang kata pembawakan budak memang macam tu... Kalau kat tempat orang okay je.. kat rumah sendiri tempat sendiri mula la buat hal balik. yeke? Alahai... ni pun masih rasa loya-loya ni tinggal nak keluar je ni... T__T

Hopefully bila kandungan dah cecah 5 bulan nanti muntah-muntah ni dah takde. Allahuakbar tak larat badan kalau berpanjangan... Dahlah tengah banyak kerja ni...-.-' Baby mommy jangan noty2 okayyyyyyy... 

Bilalah nak dapat rasa baby ni gerak-gerak dalam poyot... sebab My tak rasa apa-apa pergerakan pun dalam poyot ni hehe... can't wait!!!

6 comments:

Gadis said...

biasela My...

baby suke kalau jalan2 tu..
tu sbb baby tak meragam...hihihi...

Gadis 16 minggu dah rase baby gerak2 dah sampai sekarang..

terlampau aktif dalam perut ni...
kalau pegi jalan2 lagi la baby suke...hihihi...

my pillow talk said...

salam kenal mommy to be.:)

kita pun dah nak masuk 14 weeks pregnant.sickness xhilang2 jgk.kdg2 ok kdg2 teruk.huhu.

redha jela utk baby kan?

Anum said...

all the best ya

Ummi Iman said...

Berani juga naik flight awal2 pregnant. Baby seronok lah tu dpt jln2 dan bg peluang mama dia enjoy ;) ada org sampai 9 bln tak lalu makan. Yg penting dua2 sihat

ak yuyunz said...

insyAllah.. dulu saya mabuk sampai 5 bulan.. sampai tak boleh puasa. masuk 6 bulan alhamdulillah ok. nikmat makan sampai bersalin hehe..

noradzlina.kamdani said...

welcome home to malaysia...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WELCOME

WELCOME

DETIK DETIK INDAH

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers